VIŠI sud je ukinuo odluku Osnovnog suda kojom je presuđeno da je bivša viceguvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović nezakonito smenjena sa te funkcije. Kako je navela savetnica za odnose s javnošću Višeg suda Aida Muzurović, predmet će biti vraćen na ponovno suđenje...

Posle presude u februaru, Siniša Gazivoda - advokat Irene Radović - tvrdio je da se tako potvrdio njihov stav po kojem je Savet Centralne banke predvođen guvernerom Radojem Žugićem uspeo da obmane poslanike u Skupštini, pa su oni na osnovu netačnih podataka doneli nezakonitu odluku o razrešenju.


PROČITAJTE JOŠ: Herceg Novi: Muka zbog kolektora

- Dugo smo tražili iskustva po drugim pravnim jurisdikacijama i nigde nismo našli da akt vlasti ispituju redovni sudovi - izjavila je predsednik Vrhovnog suda Vesna Medenica, odgovarajući na molbu članova Sudskog saveta da prokomentariše nedavno zauzet ravni stav o tome da se Odluka Skupštine Crne Gore o izboru, imenovanju ili razrešenju javnog funkcionera ne može u upravnom sporu, niti u parničnom postupku, osim kada je to izričito zakonom propisano.