Zuvdija Hodžić: CPC državna crkva

V.K.

subota, 13. 07. 2019. u 11:48

Зувдија Хоџић: ЦПЦ државна црква

Zuvdija Hodžić, foto sandžačkers

Musliman ateista drži lekcije pravoslavnom narodu Crne Gore
Zuvdija Hodžić iz Gusinja, predsednik SUBNOR-a Crne Gore, ateista musliman, član Crnogorske akademija nauka i umetnosti, koji jedva da je Drugi svetski rat omirisao (rođen 1943.), upro je svim silama da kanonski nepriznata „Crnogorska pravoslavna crkva“ postane državna!

- Ako se pravoslavne crkve krste nacionalnim imenom, zovu po državi, i ako država postoji i drži do sebe, ispravno je da se i crkva, kao i akademija, kao druge institucije zove po njoj - kazao je Zuvdija podgoričkim „Dnevnim novinama“, dodajući da prema državnom i političkom rukovodstvu Crne Gore, SUBNOR i antifašisti pokazuju poštovanje i razumevanje „jer znaju da rade u interesu Crne Gore i da im nije lako“.

Pročitajte još: Zuvdija Hodžić: Njegoš nije genocidan


- Ali im zameramo na odnosu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, posebno prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Jednoj prepuštaju da radi šta hoće, drugoj onemogućavaju da uđe u svoje manastire.Mi, svesni ugleda i uloge koje je Crnogorska pravoslavna crkva imala u našoj istoriji, iskreno verujemo da ona štiti i interese savremene Crne Gore na svim poljima -državnim , verskim, međuverskim - poručio je Hodžić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mija Pećanac

13.07.2019. 16:08

Pa Zuvdija je stručnjak za verska pitanja jer stoji na Milovom platnom spisku a osim toga kao komunista i musliman ima sve preduslove da se umeša u kampanju protiv SPCrkve.