Srpska omladina Crne Gore položila venac na spomen parku svim civilnim žrtvama ratova devedesetih

V. K.

12. 07. 2019. u 21:55

Српска омладина Црне Горе положила венац на спомен парку свим цивилним жртвама ратова деведесетих

Foto Nova srpska demokratija

Oni su položili vence u spomen parku na Pobrežju u Podgorici na isti dan kada to učinili sunarodnici u Republici Srpskoj vršeći pomen žrtvama u Bratuncu

Sabrala se srpska mladost Crne Gore iz političkih, kulturnih i društvenih institucija da iskaže pijetet prema svim civilnim žrtvama ratova devedesetih godina u ratu koji je besnio na prostoru bivše Jugoslavije.

Oni su položili vence u spomen parku na Pobrežju u Podgorici na isti dan kada to učinili sunarodnici u Republici Srpskoj vršeći pomen žrtvama u Bratuncu.

-U petak, 12. jula su na ovom istom mestu to uradili pripadnici bošnjačkog naroda, na način na koji oni misle da to treba. Mi, imajući u vidu da su mnogi naši sunarodnici bili među žrtvama toga rata, nismo želeli da ističemo neki pojedinačni slučaj stradanja civila i da na taj način uđemo u situaciju da neke žrtve činimo značajnijim od drugih i da neke zaboravimo i da pomenemo, kazao je Marko Kovačević (Nova srpska demokratija), ističući da ovaj događaj i datum stradanja ne sme imati ideološke primese jer su sve žrtve jednake i iste za sve.

Pročitajte još - MILO MRAŠU OTVARA VRATA: Najavio „obnovu“ tzv. CPC i uklanjanje crkve na Rumiji i krstionce na Miholjskoj prevlaci

-Mi shvatamo da je svakome sopstvena bol najznačajnija i najveća, pa tako u odnosu na to da li su žrtve pripadnici našeg naroda, naši poznanici, prijatelji, rođaci, u toj meri su značajnije i više nas bole nego druge žrtve. Ali isto tako, to nas obavezuje da imamo savest prema drugoj strani, jer su sve žrtve u svojoj patnji jednake, podsetio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Шатор

13.07.2019. 09:38

Помоћи ову дијецу...њима сада не је лако у окружењу у ком су се нашли...