Počeo Planinski festival na Durmitoru

M. Drobnjak

petak, 12. 07. 2019. u 15:07

Почео Планински фестивал на Дурмитору

Foto: Planinarski savez Crne Gore

Tokom tri festivalska dana biće organizovano više zanimljivih događaja vezanih za promociju i afirmaciju planinarskih aktivnosti i zdravih stilova života
Od 12. do 14.jula biće organizovan Planinski festival na Durmitoru.

Tokom tri festivalska dana biće organizovano više zanimljivih događaja vezanih za promociju i afirmaciju planinarskih aktivnosti i zdravih stilova života.

"Pored memorijalnog uspona „General Danilo Jauković“ na najviši vrh Durmitora Bobotov Kuk 2523 m, predstavićemo novo izdanje planinarskog vodiča Via Dinarica i najnoviji broj Planinarskih novina. Pripremili smo i zanimljive projekcije filmova o planinarstvu i prirodi, te državno prvenstvo u planinarskoj orijentaciji", saopštili su iz Turističke organizacije Žabljak.

PROČITAJTE JOŠ -Pala Belgijanka niz strminu, spasavali je pet sati

Program manifestacije počeo je danas polaganjem venaca na grob Danila Jaukovića nakon čega je zakazano okupljanje planinara u Dobrom dolu, podizanje šatora.

Za 19 časova planirano je svečano otvaranje festivala u Centru za kulturu Žabljak nakon čega će biti proekcije dva filma i koktel.

Nakon toga nastaviće se druženje uz logorsku vatru i noćenje u planinarskom kampu Dobri do. Drugog dana festivala za 8 časova planirane su pripreme u Dobrom dolu i pohod na Bobotov kuk i povratak nazad u kamp.

Zajednički ručak u Dobrom dolu uz vojnički pasulj i osveženje planirano je nakon povratka u 15 časova.

U subotu veče u sali Skupštine opštine Žabljak u 19 časova održaće se veče sećanja na velikane planinarstva dr Branimira Gušića, Branislava Cerovića i Danila Jaukovića, nakon čega će se održati promocija knjige vodiča i promocija Planinarskih novina.

Festival se završava u nedelju 14. jul kada je za 9 časova planirano državno takmičenje u planinarskoj orjentaciji „Montenegro kup 2019.“ nakon čega će se izvršiti proglašenje pobednika, dodela pehara i medalja,čime će festival biti završen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije