UVREDLjIVI GRAFITI U CRNOJ GORI: Ispisali Srbi stoko na ulici (FOTO)

V. VUJNOVIĆ

09. 07. 2019. u 20:20

УВРЕДЉИВИ ГРАФИТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Исписали Срби стоко на улици (ФОТО)
Čelnici opštine Herceg Novi zahtevaju da se "pisci" iz Đenovića pronađu i kazne

UVREDLjIVI grafit u Đenovićima - "Srbi stoko", ispisan sprejom, uklonjen je, a predsednik MZ Đenovići Miloš Bojanić rekao nam je da ni oni nisu znali za grafit dok ih nisu pozvali iz jednog medija, a potom im je fotografiju prosledila i načelnica Komunalne policije Marija Andrić.

- Reagovali smo odmah, angažovali privatnika koji je specijalizovan za peskarenje kamena i grafit je uklonjen - potvrdili su nam i iz MZ i iz Komunalne policije.

Pročitajte još - Gnjilane: Grafiti mržnje prema Srbima

I naš sagovornik i meštani Đenovića kažu da uvredljivi napisi, poput ovoga, ni na koji način ne odražavaju mišljenje žitelja. Oni su pre odraz primitivizma onih koji žele da izazovu pažnju, makar i negativnu, i to u mestu koje ima slobodarsku tradiciju, u kojem nikada nije bilo primera nacionalnih, rasnih, verskih ili bilo kojih drugih podela.

- Ovaj sraman, vandalski čin predstavlja uvredu za sve građane Herceg Novog, među kojima je veliki broj onih srpske nacionalnosti. Zahtevaćemo od Uprave policije da otkrije ko stoji iza ovog prekršaja i da kazni počinioce - piše u reagovanju predsednika hercegnovske opštine Stevana Katića i potpredsednika Skupštine Miloša Konjevića.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Binka Butic

09.07.2019. 22:29

I jesmo stoka, kad trpimo sve i svakoga!Pljuni naviše, te po sebi!Ti pametnjakovici su Srbi, ali ne znaju da su šuplji. Ne znaju svoju istoriju!

Dejan

11.07.2019. 12:21

@Aco - Pored Grčke ići kod onih koji su nas 2006. napustili, potom ušli u NATO i priznali Kosovo, to je gore nego ono što su Albanci radili, oni barem nisu glumili lažne "drugare"..

Srbija

10.07.2019. 09:29

Crna Gora je neprijateljska drzava.Priznala Kosovo srpsku teritoriju.Treba izvrsiti reviziju drzavljanstva koja su Crnogorcima deljena,na izvolte i ogeaniciti uticaj Crnogoraca u karikama vlasti Srbije

kekec

10.07.2019. 11:12

e, bre a gde ono nestade, kako se ono zvase, "bratstvo i jedinstvo naroda i narodnosti"? ili se meni samo cini da je to neko rekao!?

Max

10.07.2019. 11:35

@kekec - Pricu,"bratstvu i jednstvu" i "dva oka u glavi",lansirali su beogradski Crnogorci,kako bi lakse dolazili do funkcija i vladali Srbijom,gde i danas rukovode?