ODBORNICI novoformirane većine u SO Kotor smenili su u ponedeljak, po drugi put, predsednika opštine Vladimira Jokića, a prethodno je izglasana saglasnost za razrešenje potpredsednika opštine Branka Nedovića. Sednica na kojoj bi trebalo da se imenuje novi gradonačelnik Kotora, trebalo bi da se održi u petak, a kandidat za tu funkciju je odbornik DPS Željko Aprcović.

Za razrešenje Jokića glasali su odbornici DPS, SD, HGI, LP i Bruna Lončarević.

Jokić je uoči sednice održao konferenciju sa predstavnicima koalicije SNP, DNP, Demokrata, PzP i DSS, na kojoj je najavio da neće prisustvovati sednici, a aktuelnu SO Kotor nazvao "proizvodom političke korupcije i kršenja izborne volje građana, koja po svaku cenu beži od od vanrednih lokalnih izbora".

- Mi smo legalisti i poštujemo sudske instance. To nas razlikuje od provalnika koji su se na besprizoran način, drznuli da ne priznaju pravni poredak ove države - kazao je Jokić.

Aprcović je tokom sednice poručio da nema govora o političkoj korupciji.

Pročitajte još - Kotor: SDP ne odustaje od smene Jokića

- Jokić se smenjuje zbog samovolje, samoljublja, nepotizma, osvetoljubivosti i zbog činjenice da on i njegovi odbornici nisu mogli da prihvate nikoga ko drugačije misli - kazao je Aprcović.

S druge strane, Jokić je najavio i da će se protiv odluka o njegovoj, ali i smeni predsednice SO Kotor Dragice Perović boriti na Upravnom sudu, te da će u međuvremenu napustiti svoj kabinet. Upravni sud već je, inače, jednom poništio odluku o smeni Jokića izglasanu krajem aprila.

Vladimir Jokić Foto PR centar

ZA KRIZU KRIVE SDP

JOKIĆ je u ponedeljak optužio počasnog predsednika SDP Ranka Krivokapića da snosi krivicu za krizu u kotorskoj vlasti, te da je "njegov duh" prisustvovao sednici u sali SO Kotor.

- SDP je izdao izbornu volju građana i ovo je rezultat dogovora koji su u Skupštini Crne Gore još u decembru prošle godine postigli Krivokapić i Aprcović - istakao je Jokić.