NI posle tri godine nema ni traga od mladog Petrovčanina Nemanje Medina. Dirljivim pismom se u ponedeljak medijima obratila njegova porodica pitajući se ima li nade da će jednog dana Nemanja ugledati svoju kćerku.

- Tri godine su prošle od kada je nestao Nemanja Medin. Ima li nade da će se neke večeri pojaviti u svom domu i prvi put ugledati i zagrliti svoju kćerku Lanu? Mi i dalje verujemo da ima, jer nada poslednja umire - navodi se u pismu, koje je porodica Medin dostavila medijima.

Svi koji čitaju ove redove, dodaju oni, pretpostavljaju u kakvom su stanju proveli ove tri godine.

- Najčešće su nas hrabrili da istrajemo i hvala im na tome. A naša borba se nastavlja, i to u prvom redu borba za istinu koja je spora i teška, ali dostižna. Posebno nas hrabri to što u njoj nismo sami. Na kraju moramo reći da se verovatno moglo i više uraditi i postići na utvrđivanju istine, ali to i dalje očekujemo, ovog puta od žalbenog suda - dodaju oni.

Pročitajte još - SUĐENjE ZA UBISTVO NEMANjE MEDINA: Presuda krajem marta

Zanimalo ih je da li su tužilaštvo i policija stavili tačku na ovaj slučaj, ali i kada su i koju poslednju radnju preduzeli u cilju rasvetljavanja dela i pronalaženja mladog Petrovčanina. Iz policije nam nisu odgovorili dok je iz Tužilaštva stigao odgovor da su se žalili na odluku, kojom su Vladimir Ulama i sada pokojni Darko Mijović oslobođeni od optužbe da su na podmukao način ubili Medina.

PRVI TRAG JABUKOV DO

NEMANjA Medin je nestao 8. jula 2016. godine oko 17 sati i 30 minuta, nakon što je iz Petrovca krenuo u pravcu Virpazara. Tri dana kasnije Miloš Medin, koji je sa policijom tragao za nestalim bratom, u mestu Jabukov Do pronašao je prvi trag - inostrane tablice, za koje je znao da pripadaju Nemanji.

Na savijenoj tablici bio je vidljiv trag krvi. Veštačenjem je utvrđeno da je to krv Nemanje Medina. Tužilaštvo je nakon kratke istrage, iako telo mladog Petrovčanina ni do danas nije pronađeno, zaključilo da je on ubijen i za njegovo ubistvo optužilo Vladimira Ulamu i sada pokojnog Darka Mijovića.

Pročitajte još - POTRAGA ZA NEMANjOM MEDINOM: Crna patika novi trag

OSLOBOĐENI OPTUŽNICE

OPTUŽNICA je podignuta tada i protiv sada pokojnog Bogdana Milića i to zbog prikrivanja zločina. Prema optužnici, Mijović i Ulama su 8. jula 2016. namamili Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja, a zatim su od njega zahtevali da uradi nešto što je on odbio. U optužnici piše i da su ga oni istog dana povredili, strpali u gepek "megana", odvezli na nepoznato mesto, ubili ga na zasada nepoznat način i sakrili njegovo telo. Potom su, piše u optužnici, od koje su oslobođeni, zapalili njegov "megan" pored puta Virpazar - Rijeka Crnojevića.