Bojović: Poslušnička vlast u Podgorici daje prećutnu podršku i ohrabruje realizaciju projekta Velike Albanije

M. Drobnjak

petak, 05. 07. 2019. u 15:23

Бојовић: Послушничка власт у Подгорици даје прећутну подршку и охрабрује реализацију пројекта Велике Албаније

Vladislav Bojović Foto M. Drobnjak

Važno je podsetiti da je tokom sastanka Prve prizrenske lige 1878. godine odlučeno da svi Albanci treba da rade na staranju velikoalbanske države od delova teritorija tada već formiranih susednih država Srbije, Crne Gore i Grčke

Sporazum koji su potpisali predstavnici lažne države Kosovo i Albanije o ujedinjavanju i koordinisanju svojih spoljnih politika ozbiljna je i zabrinjavajuća činjenica, smatra Vladislav Bojović, član predsedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta.

-Time što se čak ne usuđuje da komentariše ovakav događaj, poslušnička vlast u Podgorici zapravo daje prećutnu saglasnost, pruža podršku i nastavlja da podstiče i ohrabruje dalje poteze Albanaca u cilju realizacije projekta Velike Albanije.

To što su lažna država Kosovo i Albanija dogovorili ne samo usklađivanje već i objedinjavanje spoljnih politika nesumnjivo pojačava ambijent tenzija i nestabilnosti u regionu i predstavlja ozbiljno upozorenje i realnu pretnju i za samu Crnu Goru koje treba da bude svestan posebno pravoslavni dio stanovništva. Vidimo kako se Albanci, sada već neskriveno, drže projekta Velike Albanije koji je kreiran još u 19. veku, za vreme Prizrenske lige, a koji podrazumeva širenje, odnosno zauzimanje i teritorije Crne Gore-kaže Bojović.

Važno je podsetiti da je tokom sastanka Prve prizrenske lige 1878. godine odlučeno da svi Albanci treba da rade na staranju velikoalbanske države od delova teritorija tada već formiranih susednih država Srbije, Crne Gore i Grčke.

Pročitajte još - Briselu ne smeta "velika Albanija"

-Nažalost, Crna Gora je došla u situaciju da njena vlast ne reaguje kada treba osuditi akcije i poteze Albanaca kojima se neskriveno promovišu ili čak konkretizuju velikoalbanske ideje, pa ni kada se, kao u ovom slučaju, stvaraju formalne pretpostavke i politička infrastruktura Velike Albanije, ali se zato ta ista vlast okomila na jedinu kanonsku Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori sa ciljem da se sruši temelj i stub odbrane pravoslavne Crne Gore. Umesto odlučne reakcije i osude ovakvog poteza Albanaca, ne bi nas iznenadilo da Srđa Darmanović ovih dana najavi formalno objedinjavanje i usklađivanje spoljnih politika Crne Gore, lažne države Kosovo i Albanije i formiranje zajedničkih ambasada i konzulata, čime bi ova vlast dala konačnu potvrdu da su spremni da žrtvuju Crnu Goru za interes velikoalbanskog projekta-saopštio je Bojović.

Pročitajte još - Drecun: Nepovratno pokrenut proces stvaranja velike Albanije

On navodi da je sve očiglednije da je Albancima u Ulcilju, Tuzima, Gusinju sve dozvoljeno, dok Srbi i govornici srpskog jezika u Crnoj Gori bivaju odmah na udaru državnih organa, progonjeni, evidentirani, etiketirani, kažnjavani i diskriminisani, ako samo pokušaju da pruže određeni vid javne odbrane svojih prava, očuvanja identiteta svojih predaka i istorijske pravoslavne Crne Gore.

- Svaki građanin Crne Gore kome je stalo da opstanka Crne Gore mora da shvati da se ovakva izopačena i pervertirana stvarnost u kojoj živimo mora se promeniti. U protivnom, od Crne Gore će ostati samo tragovi, brisan prostor ili prazna ljuštura-zaključio je Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije