OPTUŽBE o nezakonitim radnjama u SO Kotor i dalje pljušte sa obe strane, i od v. d. predsednika SO Željka Avramovića, kao i Dragice Perović, koju je koalicija DPS-SD-HGI-LP-Bruna Lončarević (SDP) sa iste funkcije smenila prošle sedmice.

Pročitajte još: PRVI ČOVEK OPŠTINE KOTOR OBRATIO SE CRNOGORSKOM PREMIJERU: Jokić traži nove izbore

Avramović je za danas zakazao sednicu lokalnog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se izabere novi predsednik, a o tome je obaveštena i Perovićeva, koja je saopštila da je od Avramovića dobila dopis pečatiran pečatom SO, a za koji Perovićeva tvrdi da se nalazio u njenom kabinetu, zaključan u radnom stolu.

- Kako se taj pečat nalazio u prostorijama SO Kotor, u mom kabinetu, zaključan u mom radnom stolu, zajedno sa faksimilom, očigledno je da je Avramović obio radni sto, u kojem su, pored pečata i faksimila, i moje lične stvari. Sve je to čin nastavka nasilja i bezakonja odbornika Avramovića, koji se ponekad javnosti predstavlja kao vršilac dužnosti, a ponekad kao vršilac funkcije predsednika SO Kotor, a sve u ime i za račun skupštinske većine - kazala je Perovićeva.

Pročitajte još: SO Kotor: Hajdučijom bi da otmu vlast?

Kako je dodala, očekuje da će se u narednim danima "dosadašnjem bezakonju pridružiti i nezakonito korišćenje i upotreba pečata i faksimila", od čega se, kako dodaje, unapred ograđuje.

TRAG SA PAPIRA - NA OBRAZU - OVAKO sa rezervnog položaja iz zgrade Opštine, menjajući svaki dan kancelarije, uz pomoć vaših satelita zamajavate građane Kotora. Krijući pečat mislite da možete produžiti svoj mandat. Pečat je samo trag na papiru, a trag na obrazu svih nas je neizbrisiv - kazao je Avramović.

- Bezakonje koje se dešava u Kotoru može se zaustaviti lako i samo na jedan način, a to je da Vlada Crne Gore na današnjoj sednici prekine moj mandat, a samim tim i mandat svih odbornika u SO Kotor, na način što će raspustiti SO i raspisati izbore - poručila je Perovićeva.

Ona je dodala i da očekuje da će Vlada Crne Gore postupiti u skladu sa zakonom i sopstvenom odlukom, te da neće biti saučesnik u ovome.

Avramović, koga je nova skupštinska većina izabrala prošle nedelje, prethodno je pozvao Perovićevu da vrati službeni pečat Skupštine i preuzme lične stvari iz kancelarije, a nakon što je ona najavila da će uprkos odluci novoformirane većine da je smene, nastaviti da u punom pravnom kapacitetu predsedava kotorskim parlementom.

- Pokušala je svoju smenu da spreči time što je zapečatila vrata skupštinske sale uz podršku svoje matematičke manjine. Nezakonito je odnela pečat SO i tako napravila krivično delo - kazao je Avramović ranije.

Perovićevoj je poručio da bi ona prisustvovala sednici lokalnog parlamenta da je predsednica u punom kapacitetu, ali i da je to mogla učiniti ranije sazivajući je po hitnom postupku.