U POLICIJSKIM akcijama u Podgorici i Nikšiću, u odvojenim aktivnostima, pretresima je pronađeno i oduzeto 20 komada oružja, 926 komada municije Četiri lica su uhapšena, dok je protiv jednog podneta krivična prijava.


Pročitajte još: Pritvor za četvoricu Kotorana


U Podgorici je policija preduzimajući aktivnosti u cilju pojačane kontrole bezbednosno interesantnih lica pretresima na više lokacija koje oni koriste pronašla i oduzela: 13 komada vatrenog oružja (od čega dve automatske puške, pet pušaka i šest pištolja), 778 komada municije različite vrste i kalibra, kao tri okvira, dve opruge, osam zatvarača i dva gasna cilindra za automatske puške, pribor za čišćenje i mobilni telefon. Sve to je oduzeto na lokacijama koje koriste B.L. (44), A.S. (25), N.I. (57) i I.V. (25). Policija je kriminalističkom obradom došla i do sumnje da je D.H. (22) u prethodnom periodu prodao više komada vatrenog oružja I.V.


Pročitajte još: Plaćao lažnim evrima


- O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.L, N.I, D.H. i I.V. liše slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri krivična dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštava policija koje je u Nikšiću na tri lokacije pronašla i oduzela sedam ''ceci''i municiju.

- Pretresima lokacija koje koriste M.Đ. (56), R.K. (48) i R.K. (78), svi iz Nikšića, službenici CB Nikšić su pronašli i oduzeli: pušku italijanske proizvodnje, tri lovačke puške, revolver, vazdušnu pušku marke „IŽ 38”, lovački karabin i 148 komada municije različite vrste i kalibra. O događaju je obavešten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv R.K. (78) podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi veštačenja nakon čega će se tužilac izjasniti o pravnoj kvalifikaciji dela u odnosu na pronađeno oružje kod druga dva lica, saopštila je Uprava policije Crne Gore.