ČETVOROGODIŠNjI dečak I. B. stradao je, pod još nedovoljno razjašnjenim okolnostima u naselju Zeleni, u nekadašnjoj industrijskoj zoni u Rožajama, u utorak oko 17 sati.

Sudeći po svemu, na dečaka je dok se igrao u blizini ograde DOO "Tofi", pala teška metalna kapija i prikleštila ga. Čuvši vrisku unezverene braće i sestara, starosti od šest do devet godina, pritrčao je jedan prolaznik i pokušao da ga spase. Nekako je uspeo da izvadi dete ispod kapije i pohitao ka Domu zdravlja. Međutim, lekari su mogli samo da konstatuju smrt dečaka.

Pročitajte još: TRAGEDIJA U BEOGRADU: Mladić pre nekoliko dana izašao i zatvora, a jutros skočio sa četvrtog sprata

Po svoj prilici, dete je podleglo povredama koje su prouzrokovale gušenje - saznaju "Novosti" iz pouzdanih izvora.

- Dao sam nalog da se uradi obdukcija tela stradalog deteta. Zahtevao sam i mišljenje veštaka mašinske struke, koji bi trebalo da odgovori na pitanje kako je došlo do iskliznuća kapije iz šina. U toku je uviđaj - kaže, za naš list, osnovni državni tužilac u Rožajama Ivan Došljak, koji će u prisustvu socijalnih radnika i članova porodice saslušati četvoro braće i sestara koji su se nalazili pored dečaka u momentu kada je na njega pala kapija koja ga je ubila, ali i odgovorne iz firme na čijem ulazu je došlo do tragedije.

U DOO "Tofi", registrovanoj za vađenje građevinskog i ukrasnog kamena, krečnjaka, sirovog gipsa, krede i škriljca, koja se bavi i građevinom, u sredu nismo uspeli da nađemo sagovornika na ovu temu, jer, "stvar je u rukama tužioca".

Povodom tragedije koja je potresla grad, reagovao je i direktor Centra za socijalni rad u Rožajama Edin Hodžić.

- Porodica je bila korisnik socijalne pomoći. Bili su pod posebnom, pojačanom pažnjom socijalnih radnika. Neizmerno nam je žao što je do svega došlo. Evo, činimo sve da im pomognemo oko sahrane, a naravno, pomoći ćemo i nakon ove tragedije. Učinili smo koliko smo mogli - kaže Hodžić, dirnut tragičnim događajem.

ČESTO SE IGRAO DALjE OD KUĆE

NESREĆNO dete bilo je osmo u porodici, u kojoj je živelo sa svojom polubraćom i sestrama. Otac deteta, koje je znalo često da se igra podalje od kuće, kako kažu u Rožajama, živi u Podgorici. Posle donošenja njegovog tela sa obdukcije u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, dete je u sredu trebalo da bude sahranjeno.