- Naši preci za svetu veru prolivali krv, polagali svoje glave i živote i ostavili zaveštanje potomstvu da čuva jeru, da poštuje svetinju, Crkvu i dom Božji i da zna - ko dira dom Božji Bog će njegov dom razoriti. To smo naučili od naših predaka.

Ovo je deo besede episkopa budimljansko-nikšićkog gospodina Joanikija u crkvi Svih Svetih u Zabrđu kod Andrijevice, gde je naglasio da ''imamo danas dosta iskušenja, ali, prebrodićemo mi to''.

- Međutim, ružno je da čujemo neke priče, koje se ovih dana pričaju po Crnoj Gori. Ružno je to, odvratno, da ljudi na partijskim sastancima hoće da prave autokefalnu Crkvu. Pa napravili su jednu, eto im je! Šta sad hoće? Jesu li je davno proglasili autokefalnom? Ona i jeste autokefalna, ona ne priznaje nikog živog, jedino priznaje vlast, koja ju je i stvorila, ali, moramo se uzdržati na ovaj sveti praznik, na svetoj službi. Trpimo taj bol i tu bedu, ali, prebrodićemo. Nećemo podsticati bratske razdore, ali ćemo, svakako, naše hramove i braniti i sačuvati i dalje unapređivati, kazao je episkop Joanikije.

PROČITAJTE JOŠ - Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije: Istrpimo zabludelu braću