TRINAESTOGODIŠNjEG heroja iz Martinića, Đorđa Stojovića, koji je spasao život svom drugaru izvukavši ga iz nabujale Zete, u toku prošle sedmice ugostili su ministar prosvete Damir Šehović i ministri unutrašnjih poslova i sporta, Mevludin Nuhodžić i Nikola Janović.

Nuhodžić je kazao da je posebno počastvovan prilikom da ugosti hrabrog dečaka, velikog srca i plemenite duše i poručio da je Đorđe ovim činom pokazao de se heroji ne stvaraju, već rađaju.

- Zato ovaj čin sija posebnim sjajem, jer će zahvaljujući hrabrosti i prisebnosti jednog trinaestogodišnjaka dva druga i dalje deliti školske brige i životne probleme sa osmehom na licu i verom u ljude - kazao je Nuhodžić, i dečaku uručio zahvalnicu za iskazanu požrtvovanost i hrabrost.

Ministar sporta i mladih čestitao je Đorđu na hrabrosti, i poručio da je svojim činom učinio Crnu Goru ponosnom.

- Iako si još dečak, ti si već veliki junak i čovek. Srce ti je veliko koliko mladost, koliko prijateljstvo. Ne misleći o opasnosti podsetio si nas da je čovečnost jača i od podivljale reke. Hvala ti na lekciji dobrote i plemenitosti, koju si dao svojim vršnjacima, ali i nama odraslima - poručio je Janović malom Đorđu.

On je Đorđu i drugu kojeg je spasao uručio Evropske omladinske kartice, koje se dodeljuju mladima od 13 do 29 godina i omogućavaju brojne pogodnosti za mlade u Crnoj Gori i Evropskoj uniji, kao i dresove fudbalske reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ - SA SAMO 13 GODINA POSTAO HEROJ: Đorđe izvukao druga iz nabujale reke

Takom Đorđeve posete Ministarstvu prosvete, ministar Šehović je poručio da hrabrost nema veze sa godinama, te da je Đorđe to i pokazao.

- Vrednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitavanjem sopstvene dece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš - rekao je ministar.

Đorđe Stojović zahvalio se ministrima i poručio da je srećan što se njegov drug oporavio, što je živ i zdrav i što je sada sa svojom porodicom.


PRAVE VREDNOSTI

NA prijemu je naglašeno da ovakvi slučajevi zaslužuju pažnju javnosti ne u cilju lične promocije, već u cilju promocije pravih vrednosti. Razgovor je zaključen konstatacijom da su ocene važne za budući uspeh u školovanju i napredovanju, ali, "daleko su od toga da budu jedino merilo vrednosti."