Medved napao i povredio staricu

Tanjug

22. 06. 2019. u 15:45

Медвед напао и повредио старицу

Depositphotos

Jedna starica zadobila je lakše povrede kada ju je napao medved u blizini njene kuće u selu Vrh nad Želimljami, udaljenom oko 15 kilometara južno od Ljubljane
Jedna starica zadobila je lakše povrede kada ju je napao medved u blizini njene kuće u selu Vrh nad Želimljami, udaljenom oko 15 kilometara južno od Ljubljane, saopštila je policija.

Žena stara 80 godina prebačena je u Univerzitetski medicinski centar u Ljubljani, a vlasti su angažovale specijalnu jedinicu Šumarske službe obučenu za uklanjanje opasnih medveda, prenela je STA.

Napad se dogodio u jeku debate u Sloveniji oko pitanja sve većeg broja medveda koji su locirani mahom na jugozapadu zemlje, iako su neke od tih životinja primećene i na obodu Ljubljane.

PROČITAJTE JOŠ: Medved se zaglavio u kamionu i provozao

Skupština Slovenije je ove sedmice usvojila hitan zakon o tome da 200 medveda i 11 vukova bude ubijeno nakon sve učestalijih napada na stoku koji su izazvali proteste farmera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

dragoslav

22.06.2019. 16:26

Eto to je ta EU koja štiti ugrožene vrste...joook more nije vam gospodo palo na pamet da plaćate odštetu farmerima za ubijenu stoku,pojedenu hranu ili da medvede uspavate i prebacite na neku drugu lokaciju.... lakše je ubijati jer to je vama zapadnjacima u krvi-ubijanje nemoćnih

Samo nešto dodatno

22.06.2019. 21:06

@dragoslav - Uopšte niste u toku. U SLO je jednostavno takva situacija već dugi niz godina.Slažem se da bi trebalo razmotriti i druge mere,kao što je preseljenje,ali gde? To je već rađeno.Jedna Francuska sa 60 mil.stanovnika nema toliko medveda kao što je trenutačno u Sloveniji. Inače, u Sloveniji je odnos prema životinjama na zavidnom nivou, a do ove odluke je došlo kad se više nije moglo naći neko drugo rešenje. Pozdrav.

dragoslav

22.06.2019. 22:05

@dragoslav - NEMA GDE???!!! Da li si ti normalan/la ?!! Nacionalni parkovi u Srbiji gde su skoro izumrli ?? Ahhh da vi slovenci su lakomi na novac i niste čuli za mogućnost da ih poklonite nekome ....da vam Srbija ponudi novac onda biste valjda imali milosti prema tim nesrećnim životinjama. Bednici poješće vas ta EU i novac....šteta što je JNA slala regrute koji nisu omirisali barut 1991. Pozdravi svog Janeza Janšu i ostale, nemoj mene, ja se sa vama nikad više neću pozdravljati...fujj

Brazilko

22.06.2019. 18:32

Zasto pobogu ubijati...zar nije bolje uspavati i premestiti.Mi ne zasluzujemo ovu planetu!

SND

23.06.2019. 15:53

@dragoslavPišeš nešto na pamet. Da li pišeš toliko i o zaštiti psa u Srbiji? Radite s psima ko da nisu živa bića, a iz Slovenije šaljemo pomoč, kad god treba. Da li ti znaš, da je u Slo 1100 medveda? Bili su slani i širom Evrope. Pozanimaj se prvo zašto je kod vas tako malo medveda, i možda dobiješ i odgovor, zašto jih i vi ne dobijete. Pitam ja tebe dali si normalan šta ti pišeš? Medved, regruti???