Mirna Nikčević, savetnica crnogorskog ambasadora u Turskoj, „proslavila“ se na društvenoj mreži Fejsbuk gde je u jednoj prepisci sa izvesnom Irenom Tatar napisala da bi „zapalila Dajbabe i sve popove“! Radi se o manastiru Mitropolije crnogorsko-priorske koji se nalazi u istoimenom selu, nedaleko od Podgorice.


- Irena, što se tiče Dajbaba išla sam da se zajebavam s popovima mrznim, a i Tebi se sviđao otac Lazar, nek ti Bog oprosti. Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih. I to s duhovnošću nema veze, čisto sujeverje. Ali, baš ne mogu vjerovat da ti to nije jasno. Iskreno, zapalila bih hram i sva goveda tamo...“

PROČITAJTE JOŠ: Amfilohije opleo po predsedniku Crne Gore: Otima od crkve imovinu da bi je dao mafiji... E neće moći!


Ostalo je da se vidi da li će državo tužilaštvo reagovati na ovaj govor mržnje, kao što je to činilo za manje prestupe.


Foto: FacebookCRNOGORSKA DIPLOMATIJA: TO NIJE STAV DRŽAVE


Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima ni na koji nain ne odražavaju stavove ovog Ministarstva, niti države Crne Gore, saopštili su iz resora koji pokriva šef diplomatije Srđan Darmanović. - MVP će preduzeti potrebne mere kako bismo sprečili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, a koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mestu i van radnog mesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija.