Zaplenjeni heroin i marihuana u Nikšiću i Rožajama

M. S.

petak, 14. 06. 2019. u 09:35

Заплењени хероин и марихуана у Никшићу и Рожајама

Foto: Uprava policije

Kako je saopštila Uprava policije pripadnici Odeljenja bezbednosti Rožaje izveli su akciju u kojoj je otkriven lanac ulične prodaje droge i lišili slobode dva lica

U cilju otkrivanja, suzbijanja i sprečavanja ulične prodaje droge službenici Centra bezbednosti Nikšić su izvršili pretres S.J. (36) iz Nikšića i prostorija koje on koristi i pronašli i oduzeli 35 pvc pakovanja heroina ukupne težine oko 100 grama. O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se S.J. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon saslušanja tužilac je za ovo lice doneo rešenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privođenja nadležnom sudiji za istragu.

Pročitajte još: Krijumčarili migrante pa ih opljačkali, dve osobe uhapšene

Kako je saopštila Uprava policije pripadnici Odeljenja bezbednosti Rožaje izveli su akciju u kojoj je otkriven lanac ulične prodaje droge i lišili slobode dva lica, A.K. (20) i E.M. (19) iz Rožaja koji su osumnjičeni za posedovanje i stavljanje u promet marihuane. A.K. je, kako se sumnja, drogu prodao E.M, dok je E.M. drogu koju je kupio od A.K. prodao jednom licu. Lanac ulične prodaje droge otkriven je kad je policija kod tog lica kontrolom pronašla pakovanje marihuane koju je ovo lice držalo radi upotrebe. Kriminalistička obrada uputila je na sumnju da je ovo lice marihuanu kupilo od E.M. Organizovana je opservacija i policijski službenici su pretresli E.M. kod kojeg je pronađeno još pakovanja marihuane koje je E.M, sumnja se, imao nameru da proda pomenutom licu. Dalja kriminalistička obrada uputila je na sumnju da je E.M. marihuanu kupio od A.K. Pretresom A.K. takođe je pronađeno pakovanje marihuane. Osumnjičeni A.K. i E.M. su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije