Komšić se ogradio od Dodikovog raporta Vulinu

Tanjug

sreda, 12. 06. 2019. u 20:33

Комшић се оградио од Додиковог рапорта Вулину

Foto Tanjug

Očito je, kaže, da ćemo o sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata iz Srbije morati detaljnije da razgovaramo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić ogradio se danas od, kako kaže, "servilnog i nedostojnog čina", predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika zbog raportiranja srpkom ministru odbrane Aleksandru Vulinu u Banjaluci, te dodao da o prelasku migranata iz Srbije u BiH treba razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ocenjujući to ponižavajućim, Komšić je za sarajevske Vijesti rekao da je neverovatno da predsedavajući Predsedništva BiH raprotrira "običnom ministru odbrane druge države koji ga je danas verbalno potapšao i pohvalio za blokiranje i odbijanje rešenja migrantske krize u Bosni i Hercegovini".

"Kao član Predsedništva ograđujem se od ovog servilnog i nedostojnog čina. Dok je bio predsednik manjeg bh.entiteta donekle se mogla shvatiti ovakva praksa da bespogovorno sluša predstavnike srpske vlasti, ali je vreme da nauči da je sada deo kolektivnog šefa države", rekao je Komšić.

PROČITAJTE JOŠ - VULIN POZDRAVIO DODIKOVU ODLUKU: Srbiju i Srpsku nikakva vojska ne može razdvojiti

Očito je, kaže, da ćemo o sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata iz Srbije morati detaljnije da razgovaramo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Umesto da sprečava ilegalni prelaz migranata u Bosnu i Hercegovinu srpski ministar odbrane daje sebi za pravo da komentariše odluke Predsedništva Bosne i Hercegovine o upotrebi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Da Vučićev ministar i doista radi svoj posao i sprečava ilegalni prelazak migranata iz Srbije u BiH uopšte ne bi bilo potrebe da se razmatra angažman Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom, niti bi ikada kolegi Dodiku palo na pamet da prvi predlaži nešto poput toga“, rekao je Komšić.

Vulin i Dodik sastali su se danas u Banjaluci sa borcima sa Košara, koji u tom gradu borave povodom premijere filma "Ratne priče sa Košara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije