U Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, podignuta je optužnica protiv tri dečaka uzrasta od 14 do 16 godina, svi učenici OŠ ‘’Radomir Mitrović’’ iz Berana, za krivična dela silovanja, ucene i obljube nad detetom!

Oni su u od sredine marta, kada je afera izbila u javnost u JU Centar ‘’Ljubović’’ u  odgorici, a nedavno je Apelacioni sud Crne Gore potvrdio odluku vanraspravnog veća Višeg suda u Bijelom Polju koje je na zahtev Višeg tužilaštva u ovom gradu produžilo izrečenu meru smeštaja.

 Protiv dvojice dečaka, aktera gnusnog dela, odustalo se od krivičnog postupka, jer su u momentu izvršenja bili mlađi od 12 godina, dok je devojčica koju mesecima seksualno zlostavljali i onda je ucenjivali eksplicitnim video-snimkom bila stara svega 12 godina!

PROČITAJTE I: SILOVALI I UCENjIVALI DRUGARICU? Uhapšeni učenici zbog zlostavljanja devojčice

Zlostavljali su je u zgradi napuštenog hotela nadomak škole. Snimcima sa mobilnih telefona ucenjivali su je da im donosi novac, ali i dragocenosti iz kuće koje su oni potom prodavali, a cela stvar je otkrivena, kada je roditeljima djevojčice dojavljeno da ona dečacima u školi predaje nakit i novac.