Goste dočekuju bageri

S. G.

utorak, 11. 06. 2019. u 16:15

Госте дочекују багери

Mehanizacija rasterala „peškire“

Uprkos kišama koje su natapale zemlju tokom celog maja, pa i prvih dana juna, turistička predsezona je veoma dobra

UPRKOS kišama koje su natapale zemlju tokom celog maja, pa i prvih dana juna, turistička predsezona je veoma dobra. Iz Nacionalne turističke organizacije saopštavaju da u Crnoj Gori trenutno boravi 48.000 turista, što je više nego lane u istom periodu za čak 11 odsto. Najviše gostiju je u Budvi, Hreceg Novom, Tivtu i Baru. Mahom su iz Rusije i Srbije, ali više nego lane ima Nemaca, Francuza, Austrijanaca, Poljaka.

Ono što ne valja i na šta ukazuju turistički poslenici Crnogorskog primorja jeste činjenica da pripreme za leto kasne. Zakupci plaža, delom i zbog kašnjenja administracije, nisu završili posao. Proteklih dana turisti su se na peščanim žalima juga svakodnevno susretali s bagerima i drugim teškim mašinama, koje su ravnale pesak. Bageri i teški kamioni, inače, danonoćno opsedaju jadransku magistralu i stvaraju buku i gužve na putevima, jer građevinska sezona nije završena, mada su istekli rokovi.

Pročitajte još - NOVI GOSTI - STARI PROBLEMI: Počela glavna turistička sezona na primorju

- Događa se ono na šta odavno ukazujemo kao na crnu tačku našeg turizma - kaže predsednik Odbora za turizam Privredne komore CG Dragan Purko Ivančević. - Pripreme za sezonu se odvijaju u vreme kada su gosti uveliko stigli. Taj susret evropskih gostiju i bagera je zaista loša slika.

Ivančević dodaje da je jedan od najvećih skandinavskih turoperatera "Abolo", zaustavio svoj program za Crnu Goru i sve preselio u Albaniju.

- Treba svi da se zapitamo zašto se to dešava i jesmo li sami krivi, kao i kakav je kvalitet naše turističke ponude. Jer ima i drugih lepih plaža i hotela u ostalim mediteranskim zemaljama.

BEZ TAKSA

GOSTE u Budvi i drugim mestima njene rivijere inspekcija neće kažnjavati ako se po gradu šetaju u kupaćim kostimima ili bez majice, kako je bilo najavljeno.

- Ko će se kako oblačiti stvar je njegovog vaspitanja i odnosa prema drugima i mi tu ništa nećemo menjati u odnosu na ranije godine - saopštio je Marko Bato Carević, predsednik opštine Budva.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije