Pre nego što je izvršio samoubistvo Amel Kurtić (28), ubica odbojkaša Amara Kapidžića na Ilidži, poslao je poruku majci.


Kako nezvanično saznaje Radio Sarajevo Kurtić je u poruci majci napisao šta namerava da uradi i zamlio je da mu oprosti.


Mladi odbojkaš Amar Kapidžić ubijen je u subotu uveče ispred porodične kuće na Ilidži u Sarajevu. U njega je Amel Kurtić ispalio četiri hica.


Kako se nezvanično saznaje od izvora bliskog istrazi motiv ubistva Amara Kapidžića je dug.


Jedan od osumnjičenih se raspravljao sa njim oko novca, dok je Amel Kurtić, koji je kasnije izvršio samoubistvo, čak u jednom trenutku pokušao da smiri situaciju. Međutim, svađa se nastavila, izmakla kontroli i završila ubistvom Kapidžića, preneo je ranije Avaz, prenosi Srpskainfo.


Službenici MUP KS u blizini mesta Sinanovići na Bjelašnici uhapsili su i Armina Iglicu (23) i Alema Šojku (19), koji su povezani sa ubistvom Amara Kapidžića.Kako se ističe u saopštenju MUP Kantona Sarajevo na makadamskom putu prema vrhu Visočice pronađeno je vozilo u kojem se nalazilo telo Amela Kurtića (29), za kojim se još tragalo.


PROČITAJTE I: LIKVIDACIJA ODBOJKAŠA: Ubio se osumnjičeni za ubistvo, dvojica uhapšena


U vozilu Kurtića pronađeni oružje i dve ručne bombe. Zbog daljih veštačenja vozilo je prebačeno na službeni parking MUP Kantona Sarajevo.


Uhapšeni su juče popodne predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo.