Tri američka helikoptera „HH-60 Blek Houk“ sleteti su jutros na vojni aerodrom „Knjaz Danilo“ u Golubovcima zbog punjenja rezervoara gorivom, a na zahtev Kopnene vojske SAD u Evropi.


Kako pojašnjavaju iz crnogorskog Ministarstva odbrane današnje sletanje američkih helikoptera na crnogorski vojni aerodrom deo je uobičajene procedure u cilju pružanja usluga američkim vojnim helikopterima tokom njihovog preleta vazdušnog prostora Crne Gore.


"Helikopteri su deo prve pešadijske jedinice američih kopnenih snaga u Evropi koja će učestvovati na vežbi „Disajsiv strajk“ (Odlučujući napad), koja se održava na poligonu Krivolak u Republici Severnoj Makedoniji, zajedno sa pripadnicima VCG", saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva odbrane, prenela je RTCG.


Helikopteri su se na aerodromu u Golubovcima zadržali oko sat vremena.


Tom prilikom, predstavnici Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, na čelu sa komandantom, potpukovnikom Bojanom Blagojevićem, razgovarali su sa posadom američkih helikoptera.


PROČITAJTE I: NATO AKCIJA NAD LOVĆENOM: "Jurofajteri" presreli civilni avion


Oni su razmenili informacije o mogućnostima i performansama helikoptera “HH-60 Blek Houk” i Bel helikoptera, koje poseduje crnogorsko vazduhoplovstvo.


U ime Ambasade SAD, susretu na podgoričkom aerodromu prisustvovao je vojni ataše te zemlje potpukovnik Robert Peri.