Diplomirani građevinski inženjer iz Berana Marija Jevrić (32) poginula je u nedelju oko 22 sata u kanjonu Morače, kod Međuriječja, u neposrednoj blizini tunela br. 15, na putu Kolašin - Podgorica. Nesreća se dogodila kada je sa sestrom Mirjanom izašla iz automobila parkiranog na proširenju pored puta da bi se odmorila. Hodajući improvizovanim parkingom, po svemu sudeći, okliznula se, ili je pod okriljem noći, ne videvši ivicu, izgubila ravnotežu i pala u ambis dubok oko 80 metara.

U pokušaju da je spase, lakše je povređena njena sestra Mirjana (29), takođe arhitekta.Pročitajte još:TEŠKA NESREĆA KOD MAČVANSKE MITROVICE: Poginula jedna osoba (FOTO)

Sa njima su u automobilu nikšićkih registarskih oznaka bila dvojica mladića D. V. (30) i N. K. (27), koji su odmah priskočili u pomoć sestrama, ali je za Mariju bilo kasno.

Studentkinju generacije Građevinskog fakulteta u Podgorici, koja je neko vreme posle diplomiranja radila na fakultetu, a potom u crnogorskom stručnom timu na izgradnji auto-puta Bar - Boljare, posle višesatne borbe s nepristupačnim terenom i rastinjem, koje su morali da krče u dužini od 300 metara, na obali Morače pronašli su pripadnici Službe zaštite i spasavanja iz Kolašina. Nažalost, devojka je bila mrtva.

Prema naredbi osnovnog državnog tužioca u Kolašinu, njeno beživotno telo prebačeno je na obdukciju u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Marija Jevrić Foto Fejsbuk

ZAŠTITNA OGRADA

POGIBIJA mlade Beranke nije prva ovakva tragedija na "putu smrti". Međutim, odgovorni ni posle mnogobrojnih slučajeva stradanja ljudi nikako da postave zaštitnu ogradu pored mesta na kojima se putnici odmaraju, a noću često stradaju.