U HANIŠTIMA, na graničnoj međi Crne Gore i Srbije, obnovljena je inicijativa građana Petnjice i Tutina, kojom su nadležni u dve države još jednom pozvani da otvore granični prelaz u ovom mestu. Skupu su prisustvovali odbornik Stranke pravde i pomirenja u SO Petnjica, inače predsednik mesnog odbora ove stranke, Almir Muratović, predsednik OO SNP Petnjica Zaim Ličina i odbornici SPP u Tutinu Tajip Đondić i Smail Alić.

- Ponovo podsećamo na inicijativu o otvaranju graničnog prelaza u mestu Haništa, između linije spajanja opština Petnjica i Tutin kako bi se građanima omogućio brži i lakši prelaz ove administrativne linije - kazao je Almir Muratović.

I Tajip Đondić apeluje na nadležne, vlade Republike Srbije i Crne Gore da imaju više razumevanja za veliki problem meštana ovih sela sa jedne i sa druge strane granice.


PROČITAJTE JOŠ: I dalje lopatom čiste fekalije

- Zašto bi narod putovao 120 kilometara do prelaza Špiljani i nazad, umesto da pređe 10 kilometara? Nadamo se da će i jedni i drugi imati više razumevanja i udovoljiti zahtevima meštana - kaže odbornik SPP.