Dok se na dve lokacije u Podgorici večeras slavio Dan nezavisnosti, ispred Skupštine Crne Gore, na 11. protestu pokreta “Odupri se - 97.000” okupilo se par hiljada građana. Protest se ovog puta održao pod sloganom “Za nezavisnost od koverti”, zbog toga što, kako su objasnili iz organizacije, ima više od 97.000 razloga za otpor, a 21. maja ne slave nezavisnost, već se za nju bore.

- Jadna je nezavisnost jedne države u kojoj je jedina slobodna institucija ulica. Crna Gora je već 30 godina privatna svojina jedne porodice, ovu Crnu Goru ne možemo smatrati nezavisnom - kazao je predstavnik Studentske inicijative.

Okupljenima isred organizatora obratio Omer Šarkić koji je kazao da bi bilo najbolje da se i opozicija i vlast uozbilje i krenu u realizaciju Sporazuma o budućnosti.

- Vratili smo se iz radne posete Briselu, tamo smo bili ne da nam Brisel menja vlast. Ne trebaju nam ni Brisel, ni Vašington ni Moskva da smenimo vlast u Crnoj Gori, smenićemo je sami. Jedan čovek je na vlasti već 30 godina, toga više nema ni u Africi. Protest će trajati, ali biće maraton. Nećemo nikakvo nasilje, smenićemo ga mirno i demokratski – poručio je Šarkić.

Pročitajte još - 10. PROTEST "ODUPRI SE - 97000": Građani Kaznića "osudili" na doživotnu

Građanski aktivista Nikola Grdinić okupenima je poručio da su heroji, te da su dokazali da ih uostvarenju konačnog cilja ništa neće zaustaviti.

- Jedna grupa ljudi drži državu u džepu. Mi ćemo je osloboditi, mi smo država", kazao je Grdinić i okupljanje proglasio završenim. O sledećem protestu, blagovremeno će obavestiti javnost.