SLAVOLjUB Migo Stijepović, bivši gradonačelnik Podgorice i funkcioner DPS-a pojavio se na svečanom prijemu predsednika Vlade Crne Gore Duška Markovića u Vladinom domu na Cetinju povodom trinaeste godišnjice obnove državne nezavisnosti. Našao se u društvu najviših državnih funkcionera, ambasadora, tužilaca i poslanika, čak i onih koji sprovode istragu protiv njega. Pored brojnih poznatih ličnosti dolazak Stijepovića jedino nije predstavljao iznenađenje za njegove partijske saborce.

Poznato je da je on osumnjičen za pranje novca. Nedavno je na svom "Instagramu!" vlasnik "Atlas grupe" Duško Knežević objavio video-snimak na kome se vidi kako on lično Stijepoviću uručuje za potrebe kampanje DPS-a, uoči izbora 16. oktobra 2016. godine, 100.000 dolara ili 97.000 evra. Specijalno državno tužilaštvo je donelo naredbu o proširenju istrage protiv Stijepovića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca putem pomaganja. Ovaj događaj podigao je nove tenzije u Crnoj Gori, a cela priča svoj nastavak doživela je u zemljama NATO i Evropske unije.

Pročitajte još: Maraš priznanjem otežao Migu

Politički analitičar profesor dr Srđa Vukadinović kaže da je Stijepović morao izbeći pojavljivanje u javnost, pa i u Vladinom domu na Cetinju.

- Koliko mi je poznato, tužilaštvo ga je zasada samo jednom saslušalo. Mogao je Stijepović da sačeka odluku pravosudnog organa i ne pojavljuje se u javnosti, jer samim tim šteti instituciji predsednika države - kaže Vukadinović.

NERAVNOPRAVNOST

VUKADINOVIĆ dodaje da pošto Stijepović predstavlja instituciju presednika države kao sekretar, onda to ima mnogo veću težinu i ozbiljnost nego da je običan građanin u pitanju. Nažalost, njegov dolazak u Vladin dom na proslavu predstavlja poruku da u Crnoj Gori nisu svi građani ravnopravni.