Pripadnici Ministarstva unutarašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) su, po nalogu Tužilaštva KS, uhapsili Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, osumnjičenog da je učestvovao u otmici turskog državljanina.


Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić rekla je za Fenu da se osumnjičeni trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS, posle koje će, u zakonskom roku od 24 sata, biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.


Delibašić se sumnjiči da je 20. aprila učestvovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara "Mahala" u Sarajevu, dodaje Fena pozivajući se na navode medija.


PROČITAJTE JOŠ: SLUČAJ "PRVA ZEMUNSKA OTMICA" PRED SUDOM - Otac se bori za istinu o smrti sina: Želim da saznam ko je skrivao dokaze


Kako objašnjava, naoružane osobe su u naselju Pejton na Ilidži presrele Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu.


Preteći vatrenim oružjem izvele su ga iz vozila, svezale i držale zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion konvertibilnih maraka.


Delibašić je privođen i ranije u vezi sa istim slučajem, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.