Javni poziv za sticanje ekonomskog državljanstva

M. S.

14. 05. 2019. u 14:53

Јавни позив за стицање економског држављанства

Foto: Vlada CG

Kolašin privukao prvi projekat za ekonomsko državljanstvo. Od investitora se očekuje ispunjavanje strogih kriterijuma

Ministarstvu održivog razvoja i turizma već je prijavljen jedan projekat za ekonomsko državljanstvo, a posebno me raduje što je projekat na severu Crne Gore, u Kolašinu, naveo je Damir Davidović, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma na desetom festivalu investicija FREI 2019 koji se održava u Budvi.


Pročitajte još:Crna Gora: Spas je u kupovini na akciji


Davidović je istakao da je javni poziv za projekte za sticanje ekonomskog državljanstva u oblasti turizma raspisan u februaru ove godine i da je otvoren do kraja 2021.

- Od investitora se očekuje ispunjavanje strogih kriterijuma, prvenstveno veličine investicije, broja radnih mesta i finansijske mogućnosti investitora da realizuje projekat. Biznis plan za ovakve projekte zahteva ozbiljne i opsežne primpreme, pa ne žurimo sa aplikacijama, kazao je Davidović. On je naveo da realizacija ovakvih projekata ne znači samo nove investicije, već nova znanja, ideje, nove partnere investitora, a možda i nove ponude u turizmu.

- Projekti u oblasti turizma mogu biti hoteli sa najmanje pet zvezdica, 60 smeštajnih jedinica i najmanje 80 novozaposlenih u primorskom regionu i Podgorici. Na severu, potrebno je da hotel ima najmanje četiri zvezdice, 35 smeštajnih jedinica i 25 novozaposlenih. Minimalna vrednost projekta na primorju i u Podgorici je 15 miliona evra a na severu 5 miliona evra, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.M. S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije