Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta pozvao je danas Evropsku uniju da hitno reaguju i zatraže od vlasti u Crnoj Gori da oslobode predsednike Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije Andriju Mandića i Milana Kneževića i ostale optužene za tzv. državni udar.

"Čitavoj domaćoj i međunarodnoj javnosti jasno je da je u pitanju montiran sudski proces s ciljem da se režim (predsednika) Mila Đukanovića obračuna sa srpskim narodom u Crnoj Gori", istakao je Linta u apelu EU.

Kako je saopšteno, on je istakao čelnici Ervopske unije nemaju više moralno pravo da ćute na otvoreno kršenje nacionalnih i ljudskih prava srpskog naroda u Crnoj Gori i brutalni progon njegovih političkih lidera.

"Postavlja se pitanje da li Evropska unija stvarno želi da region Zapadnog Balkana bude prostor na kome će se poštovati temeljne evropske vrednosti ili prostor gde će pojedinim režimima i vlastima biti dopušteno, iz geopolitčkih razloga, da nesmetano sprovode sistematsku diskriminaciju srpskog naroda i ugrožavaju njegovo demokratsko pravo na opstanak", naveo je Linta.