Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković nakon što je "pukla" afera sa zaplenom droge na školskom brodu "Jadran", poručio je da ostavku neće podneti.

- Ne prihvatamo teze pojedinih medija i dela opozicije da je ukaljana vojna profesija. Naprotiv, pokazali smo da su VCG i Ministarstvo odbrane sposobni da se izbore sa ovim teškim izazovima i da neće dozvoliti da neodgovorni pojedinci ukaljaju ugled velikog broja časnih i poštenih pripadnika Vojske Crne Gore. Kao čelnik resora odbrane izuzetno sam ponosan na rezultate rada naše obaveštajno-bezbednosne službe i vojne policije - kazao je Bošković.


PROČITAJTE JOŠ: NEVEROVATAN POKUŠAJ ŠVERCA: U utrobi "Jadrana" 50 kilograma kokaina

Vojska Crne Gore sprečila je pokušaj zloupotrebe njene imovine od strane organizovanih kriminalnih grupa koje imaju međunarodne pipke. Zar se ostavka nudi u slučaju kada službe kojima se rukovodi daju maksimalne rezultate, prepoznate od strane državnog vrha, naših partnera i relevantnih institucija, ali verujem, i od svakog dobronamernog građanina Crne Gore. Uostalom, građani će najbolje suditi o rezultatima te zajedničke akcije.

Bošković je rekao da je to bila "dobro planirana i efikasno izvedena akcija koja je omogućila hvatanje na delu kriminalaca koji su pokušali da koriste objekte VCG za kriminalne aktivnosti, čime se pokazalo da je VCG snažan i pouzdan sistem".

Predrag Bošković


KOKAIN

Vojna policija je nedavno zaplenila na "Jadranu" u Tivtu oko 50 kilograma kokaina, a "roba" je otkrivena pre isplovljavanja broda na koji je trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat - Istanbul - Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore. U međuvrmenu je krivični postupak pokrenut protiv pet osoba, dok su tri uhapšene.