Pripadnici Uprave policije - Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, sprovodeći mere i radnje u okviru plana aktivnosti Operativnog tima za sprečavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih dela utaje poreza i doprinosa, nedozvoljene trgovine i krijumčarenja, u okviru operativnog plana „Evazija", nadležnom državnom tužiocu podneli krivične prijave protiv sedam lica za sedam krivičnih dela, saopštila je u četvrtak Uprava policije Crne Gore.

- Naime, službenici ova dva odseka su podneli orijave sprovodeći navedene aktivnosti u delu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, protiv V.L. iz Pljevalja osnivača firme „AS 2004", D.C. iz Pljevalja osnivača firme „Castello", D.Š. iz Pljevalja osnivača firme „Ekopak.com", A.M. iz Pljevalja osnivača firme „Mahic-in-ir", M.G. iz Pljevalja osnivača firme „Zenica", A.V. iz Žabljaka osnivač firme „DS Net" i G.Đ. iz Berana vlasnica i izvršna direktorica u pravnom licu „Evro Tours", zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili sedam krivičnih dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Pročitajte još - POLICIJSKA AKCIJA U CRNOJ GORI: Zaplenjen arsenal na Žabljaku, oduzete puške u Bijelom Polju (FOTO)


Oni su, kako se sumnja, ova krivična dela počinili na način što su kao osnivači i izvršni direktori privrednih društava, naveli notare da overe izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema poveriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a zatim su takve izjavu sa neistinitim sadržajem upotrebili prilikom podnošenja zahteva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači i izvršni direktori, objašnhava Uprava policije Crne Gore, iz koje naglašavaju da je pričinjena ukupna šteta prema budžetu u iznosu od 78.351 evra.