Zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice krijumčarenje ljudi, odnisno 18 tražilaca azila, uhapšen je P. M. (20) iz Rožaja.

On je "pao" kada je po prijavi u selu Bać, u napuštenoj kući u blizini graničnog prelaza Dračevovac, pronađeno17 stranih državljana, među kojima je bilo dece.

Potom je postupajući po prijavi jednog oštećenog lica A.A. (45) stranog državljanina, u kojoj je naveo da je kao tražilac azila sa još 17 lica došao iz Podgorice u Rožaje, gde ih je na autobuskoj stanici sačekalo nepoznato lice i prevezlo do obližnjih apartmana, policija saznala da je iste noći nepoznato došlo i odvezlo 17 lica na drugu lokaciju dok je A.A. ostao da čeka da se neko nakanadno vrati za njega.

Pročitajte još - STOP U BiH: Ilegalni migranti kod Bileće

-Od njega je kasnije, u telefonskom razgovoru sa nepoznatim licem, zahtevano da donese novac u iznosu od 1.200 evra inače njegovi rođaci neće biti pušteni. P.M. je ubrzo identifikovan kao osumnjičeni koji je počinio ovo krivično delo. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je on bio angažovan od strane jednog lica iz Republike Srbije da sačeka strane državljane, negde ih smesti do ponoći, kada će organizovati njihov transport do sela Bać a zatim ilegalnim putem preko granice u pravcu Republike Srbije, saopštila je u ponedeljak Uprava policije.