Dok region bruji o skandalu na košarkaškoj utakmici kada su košarkaše i funkcionere Crvene zvezde brutalno ponižavala deca ministara, visokih policijskih funkcionera ali i aktivni pripadnici policije, Uprava policije i nadležna tužilaštva "mudro" ćute na bruku domaću, kojom je pljuvanje "delija" u Beogradu, nadmašeno "sa kamatom".

Međutim, Uprava policije se pohvalila kako su njeni službenici "u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima koja su održana u 10 gradova Crne Gore u organizaciji grupe građana, protiv ukupno sedam lica podneli 11 zahteva za pokretanje prekšajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja".

Pročitajte još - STIGLA ZVANIČNA POTVRDA: Budućnost kažnjena zbog incidenata u Podgorici

- Naime, službenici centara bezbednosti Budva, Herceg Novi, Bijelo Polje i Pljevlja i odeljenja bezbednosti Žabljak, Kotor, Tivat, Mojkovac, Kolašin i Šavnik su, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima u pomenutim gradovima koje je organizovala grupa građana, a koja su održana 13. i 14. aprila 2019. godine, nadležnim sudovima podneli zahteve za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

Radnja prekršaja se sastoji u nepodnošenju pisane prijave za održavanje javnog okupljanja, najkasnije pet dana pre njegovog održavanja, a u skladu sa članom 10 stav 1. Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, saopštila je Uprava policije, koja nikako da se seti bruke u dvorani Morača. Očigledno, huligani su policiji u drugom planu...