UPRKOS brojnim zaplenama i hapšenjina, ne prestaje šverc retanig duvana iz Albanije u Crnu Goru.

Službenici Uprave policije – Odeljenja granične bezbednosti Tuzi su, preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli veću količinu rezanog duvana. Osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljena trgovina M. N. (34) iz Podgorice je uhapšen i biće predat nadležnom tužiocu, a zaplenjeno je 476 kilograma rezanig duvana.

Pročitajte još: Sprečen šverc duvana kod Prijepolja


Naime, graničari iz Tuzi su, postupajući na osnovu operativnih informacija da se sa teritorije Republike Albanije krijumčari rezani duvan, izvršili obilazak reona kanjona reke Cijevne. Tom prilikom su uočili isobu koja u vozilo, nedaleko od granice sa Republikom Albanijom, pakuje veće džakove i dovozi ih u pravcu jednog objekta. Pregledom kuće i pomoćnog objekta policijski službenici su pronašli i oduzeli 24 veća pakovanja u kojima se nalazilo 934 pvc pakovanja rezanog duvana ukupne težine 476 kilograma.

- M. N. i pronađeni duvan su predati službenicima Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta radi daljeg postupanja. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađeni duvan prokrijumčaren sa teritorije Republike Albanije. O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji je naložio da se M. N. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena trgovina, saopštila je Uprava policije Crne Gore.