Pokret „Odupri se 97 000 i u Pljevljima

M.D.

13. 04. 2019. u 20:20

Покрет „Одупри се 97 000 и у Пљевљима

Protest Pokret Odupri se 97 000 - Foto: M. Drobnjak

Građanski pokret Odupri se" u subotu je, pored ostalih gradova na severu Crne Gore, boravio i u Pljevljima
PLjEVLjA – Građanski pokret Odupri se" u subotu je, pored ostalih gradova na severu Crne Gore, boravio i u Pljevljima.


Nakon šetnje, sa okupljenim građanima, kroz centar grada Dragan Sošić, jedan od članova organizacije "Odupri se", kazao je da su u Pljevljima kako bi razmenili mišljenja sa građanima i kako prisutne su upoznali sa aktivnostima koje pokret realizuje.


-Oni su uništili ovaj grad. Ovo je društvo u kojem prosperiraju podobni a na sposobni. Mi omladina u Crnoj Gori nemamo nikakvu perspektivu i moramo nakon stečene diplome da napuštamo ovu zemlju, jer je to naš jedini izlaz. I moje kolege iz Pljevalja napuštaju ovaj grad, koji je veoma bogat- rekao je student Milovan Marković jedan od organizatora karavana pokreta "Odupri se" .


Luka Janković, član organizacije "Odupri se" pred okupljenim građanima rekao je da se ljubav prema Crnoj Gori meri voljom i snagom da se smeni korumpirana družina.


Pročitajte još: ĐUKANOVIĆU, GOTOVO JE: Demonstranti najavili nove metode otpora-Ne meri se ljubav prema Crnoj Gora dubinom unutrašnjeg džepa onog prevaranta Miga Stijepovića niti se meri milionima Mila Đukanovića, Blažovim Hidroelektranama niti se meri lukzuzom funkcionera DPS-a. Ona se meri voljom i snagom da se smijeni ova korumpirana družina. Nije nas majka rađala da bi robovali onom dugačkom Đukanoviću i njegovom bratu, sestri, sinu i njegovom sestriću. Nas su majke rađale i nas će majke rađati da bi ovu državu menjali u lepše i bolje društvo za sve nas u kojem ima mesta za sve ljude koji ovu državu vole i poštuju - rekaoje Janković.


Mirsad Kurgaš, slobodni građanin Crne Gore, kako se predstavio prisutnima, iz organizacije "Odupri se" prisutnima je pročitao proglas slobodnih građana.U proglasu slobodnih građana traže se ostavke predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, direktora RTCG Božidara Šundića i direktora Agencije za sprečavanje konflita interesa Sretena Radonjića.


Nakon Pljevalja karavan je krenuo na Žabljak i Šavnik, a za 14. april najavljeno je da će karavan posetiti Budvu, Tivat, Kotor, Herceg Novi i Cetinje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije