Čović: Sastanak sa Dodikom i Izetbegovićem u sredu

Tanjug

subota, 13. 04. 2019. u 21:52

Човић: Састанак са Додиком и Изетбеговићем у среду

Dragan Čović / Foto: Nezavisne

Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će se u sredu, 17. aprila, sastati u Sarajevu sa predsednicima SNSD-a Miloradom Dodikom i SDA Bakirom Izetbegovićem
Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će se u sredu, 17. aprila, sastati u Sarajevu sa predsednicima SNSD-a Miloradom Dodikom i SDA Bakirom Izetbegovićem, a da će zatim uslediti sastanak delegacija tri stranke na kojem bi trebalo da bude postignut konačan dogovor o formiranju Veća ministara BiH.

"Verujem da ćemo na taj dan konačno završiti sve što je neophodno da bi Veće ministara moglo profunkcionisati, što znači da bi iza te srede ušli u procedure", rekao je Čović za "Glas Srpske".

On je naveo da će HDZ insistirati na ministarstvima finansija, spoljnih poslova i sigurnosti.

Dodao je i da u ovom trenutku ne vidi šansu za nekakav dogovor o inicijativi SDA da Veće ministara treba da bude prošireno sa novim ministarstvima.

Odnos BiH sa susednim zemljama, lider HDZ-a BiH ocenio je dobrim, stabilnim, prijateljskim, te istakao kako je saradnja sa Srbijom duže vreme u usponu i da mu se čini da postoji dobra volja da otvoreni problemi budu rešeni u skorijem vremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije