NOVA lokacija za izgradnju vrtića mogla bi da bude kod Srednje stručne škole. Lokacija je u zahvatu DUP-a "Topolica-Bjeliši", gde su planom definisane dve urbanističke parcele površine 6.340 kvadrata.

Nakon odluke predsednika Vlade Crne Gore Duška Markovića da se obustavi gradnja dečjeg vrtića, predsednik Opštine Bar Dušan Raičević pokrenuo je proceduru za određivanje alternativnih lokacija za vrtić, sa ciljem što skorijeg pokretanja novog projekta izgradnje predškolske ustanove u Baru.


PROČITAJTE JOŠ: INCIDENT U LONDONU: Pokušao da uđe u prostorije Duška Kneževića

- Ceneći potrebu za urgentnim rešavanjem ovog pitanja, Opština Bar je uradila analizu planske dokumentacije, vodeći računa prvenstveno o komunalnoj opremljenosti i vlasničkoj strukturi potencijalnih lokacija, u cilju skraćenja administrativnih procedura koje su potrebne za realizaciju projekta. U tom pravcu, Opština je Vladi Crne Gore predložila lokaciju koja bi mogla odgovoriti svim potrebama za izgradnju toliko očekivanog i potrebnog dečjeg vrtića - saopšteno je iz kabineta predsednika Opštine Bar.

Navedeni predlog je uzet u razmatranje od strane Vlade Crne Gore i tim povodom je u Upravi javnih radova održan sastanak predstavnika Opštine Bar, Ministarstva održivog razvoja i turizma, te glavnog državnog arhitekte, na kojem je detaljnije analizirana lokacija, kao i mogućnost izgradnje vrtića na tom prostoru.

Raičević je sa saradnicima, glavnim državnim arhitektom Dušanom Vuksanovićem i MajomĐurović, pomoćnicom direktora za pripremu investicionih projekata u Upravi javnih radova, obišao prostor.


PROČITAJTE JOŠ: Duško Marković obećao Plavu milion evra više iz budžeta

OBUSTAVLjENO

VRTIĆ je trebalo da bude izgrađen u dvorištu Gimnazije, od čega se odustalo zbog građanske inicijative da se se iznađe nova lokacija, a srednjoškolcima ostavi njihov van školski prostor.