Policija je u dve odvojene akcije na području Bijelog Polja zaplenila cigarete ukupne vrednosti 200.000 evra i uhapsila dve osobe. Cigarete su, sumnja se, bile predmet nedozvoljene trgovine.

U prvoj akciji u mestu Ravna rijeka, u kombi vozilu pronađeno je 150 paketa cigarete, vrednosti 165.000 evra. Vlasnik kombi vozila H. K. iz Rožaja je uhapšen i priveden nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena trgovina.

Cigarete su predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja.

Pročitajte još - Oduzeto 1.340 paklica švercovanih cigareta

Policija je potom u odvojenoj akciji, u okviru obaveštajnog projekta „Merlin", u sadejstvu sa službenicima Odeljenja granične bezbednosti Bijelo Polje, uhapsili državljanina Srbije M. M, zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena trgovina.

Policijski službenici su prethodno, na graničnom prelazu Dobrakovo, postupajući shodno operativnim podacima, kontrolisali teretno motorno vozilo kojim je upravljao M. M. Kontrolom je pronađeno 1.500 boksova cigareta bez akciznih markica, vrednosti 35.000 evra. Osumnjičeni M. M. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.