Poslanike i aktiviste Demokrata napali su na Cetinju aktivisti vladajuće partije, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.


- Za razliku od Danilovgrada prošle sedmice, gde je DPS instruisao policiju da provocira nezakonitim privođenjem, ovog puta je kriminalni režim nahuškao svoje aktiviste na Cetinju da isprovociraju incident do granice fizičkog obračuna, iako ni zrna povoda tome nisu dali ni naši mladi aktivisti, ni poslanici koji su bili u njihovom društvu – navode u saopštenju.

Kako tvrde iz te partije, napad se dogodio u Njegoševoj ulici, dok su se poslanici i aktivisti vraćali sa performansa kojima su najavljivali subotnji protest na Cetinju.

- Božina Čavor, član DPS-a, verovatno poslat po zadatku od strane svojih šefova, koja je, podsetimo, u susret izborima na Cetinju slala osuđene kriminalce da vade pištolje na naše poslanike i odborničke kandidate, najpre je verbalno napao i izvređao mlade aktivistkinje Demokrata. Nakon što su to primietili poslanici Demokrata i pokušali da vide o čemu se radi, ovaj 'junak' DPS-a koji svoju hrabrost pokazuje na mladim Demokratkinjama, uputio je teške uvrede i psovke na račun predsjdnika i poslanika Demokrata, a zatim se zaletao i na aktiviste koji su događaj snimali mobilnim telefonima, preteći da će im polomiti telefone. Takođe, sporadično je u jaknu zavlačio ruku oponašajući čovjeka koji se sprema da izvadi pištolj – tvrde Demokrate.

PROČITAJTE JOŠ: Aleksa Bečić: Ako nećete mene, ja ću vas

Dodali su i da su, kako bi ih razdvojili, prišli očevici incidenta, ali da je Čavor nastavio sa vređanjem i psovkama, unoseći se u lice poslaniku Šaranoviću, koji se, kako navode, nije dao isprovocirati.

- U saznanjima smo da je nakon incidenta, čije teže posledice su izbjegnute upravo prisebnošću poslanika Šaranovića i naših aktivista i ljudi koji su 'razdvajali', Čavor automobilom pratio poslanika Demokrata. Inače, ovo nije prvi izgred ovakve vrste pomenutom licu, jer je Čavor još od ranije poznat po fizičkim nasrtajima na političke protivnike – tvrde Demokrate.