PODGORICA - Za četvrtak je odloženo davanje završnih reči u procesu pokušaja "državnog udara" na dan izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine, jer je sudsko veće Višeg suda u Podgorici odbilo da razmatra novi materijal koji su advokati odbrane podneli u 11.00 sati, uz objašnjenje da ti dokazi mogu biti ocenjeni nakon davanja završnih reči. To je bio razlog da advokati napuste sudnicu, a sud ih kazne sa 1.000 evra.


Sudija Suzana Mugoša je saopštila da veće smatra da je činjenično stanje dovoljno predstavljeno i zrelo za presudu.


- Dokaz koji smo podneli imao je svoju snagu i težinu. Imali ste dovoljno vremena da vidite o čemu se radi – odnosi se na dva audio snimka svedoka saradnika Saše Sinđelića i oni nemaju nikakve veze sa njegovim gostovanjem na televiziji, kazao je Dušan Radosavljević.

PROČITAJTE JOŠ: PROCURIO TAJNI SNIMAK: Sinđelić tvrdi da je bio primoravan da učestvuje u montaži tzv. državnog udara (VIDEO)


Advokat Miroje Jovanović zatražio da se preispita status svedoka saradnika, dok je njegov kolega Dražen Medojević rekao da je snaga ovog dokaza tolika da može da izmeni dalji tok postupka, pozivajući sudiju da promeni odluku.