SUĐENjE ZA UBISTVO NEMANjE MEDINA: Presuda krajem marta

S. Đ.

05. 03. 2019. u 20:01

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НЕМАЊЕ МЕДИНА: Пресуда крајем марта

Nemanja Medin

Dokazi tokom suđenja potvrđuju navode optužnice da su Ulama i Mijović ubili Petrovčanina (24), a zatim njegovo telo sakrili na nepoznatom mestu

ZAVRŠNIM rečima u podgoričkom Višem sudu je okončano suđenje Baraninu Vladimiru Ulami i Darku Mijoviću iz Podgorice koji se terete da su u julu 2016. godine ubili Petrovčanina Nemanju Medina čije telo ni do danas nije pronađeno.

Dokazi tokom suđenja potvrđuju navode optužnice da su Ulama i Mijović ubili Medina (24), a zatim njegovo telo sakrili na nepoznatom mestu. To je u završnoj reči kazao tužilac Željko Tomković, koji smatra da je sve potvrđeno iskazima svedoka, telekomunikacijskim veštačenjem, ali i ponašanjem optuženih nakon ovog krivičnog dela. Zato je od veća sudije Vesne Moštrokol tražio da optužene oglasi krivim i kazni po zakonu. Tužilac je dodao da su optuženi vozilo nakon ubistva zapalili kako bi uništili dokaze. Tomković i punomoćnica porodice Medin zapitali su se i zbog čega su se optuženi branili ćutanjem ako ništa ne kriju.

Pročitajte još - POTRAGA ZA NEMANjOM MEDINOM: Crna patika novi trag

Optuženi Ulama istakao je da nema nikakve veze sa Medinovim nestankom i da dve i po godine ćuti kako ne bi povredio nekog. Dodao je i da je sramota koliko dugo leži u zatvoru za nešto što nije uradio. Da nije kriv za zločin ponovio je i optuženi Mijović.

Medinov brat Miloš kazao je da je njegovom bratu oduzela život osoba koja je mnogo puta bila u njihovoj kući kao Nemanjin drug i koji je nekoliko sati nakon nestanka išao sa njim u potragu i pružao mu reči utehe. Tvrdi da su optuženi dužni da okončaju agoniju te da oni kao porodica imaju pravo da znaju gde je Nemanja, živ ili mrtav. Presuda će biti saopštena 28. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije