Mađarska policija obustavila istragu u slučaju Gruevski

Tanjug

sreda, 27. 02. 2019. u 18:41

Мађарска полиција обуставила истрагу у случају Груевски

Foto Tanjug/Ap

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski je prilikom prelaska srpsko-mađarske granice posedovao legalne putne dokumente, utvrdila je mađarska policija, koja je na osnovu toga obustavila istragu o tom slučaju
SKOPLjE - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski je prilikom prelaska srpsko-mađarske granice posedovao legalne putne dokumente, utvrdila je mađarska policija, koja je na osnovu toga obustavila istragu o tom slučaju.

Gruevski je ranije potvrdio da je imao legalne putne dokumente, te da je u Mađarsku, gde je dobio azil, došao iz Albanije, preko Crne Gore i Srbije.

„U toku istrage utvrđeno je da je Nikola Gruevski posedovao legalne putne dokumente na mađarsko-srpskoj granici i ostalim graničnim prelazima, kao i da je njegov ulaz u Šengen zonu bio u saglanosti sa zakonskim propisima“, navodi se u mađarskom policijskom izveštaju kojim je zatvorena istraga o tom slučaju, javio je mađarski portal 444.hu, a prenosi a1on.mk.

PROČITAJTE JOŠ - ZAEV OŠTRO: Gruevski je kukavica

Prema izveštaju mađarskog policijskog Odeljena za ilegalnu migraciju u slučaju Gruevskog nije utvrđen nezakonski prelazak granice, iako, kao što prenose medije, nije precizirano tačno sa kojim dokumentima je on putovao do Mađarske.

Za mađarske medije je, navodi se, posebno je zanimljiv deo o zaustavljanju istrage protiv Gruevskog u kojem se kaže da „procedura za dobijanje azila nije bila organizovana, već da je on dobrovoljno podneo aplikaciju mađarskim vlastima.

Gruevski je Makedoniju napustio zbog opasnosti od zatvora i, kako je naveo, političkog progona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije