Zabranjeni radovi na autobuskoj stanici u Herceg Novom

V. V.

subota, 22. 12. 2018. u 07:54

Забрањени радови на аутобуској станици у Херцег Новом

Postavljanje metalnih delova ispred autobuske stanice, Foto V. V.

Građevinski investitori u Herceg Novom nesmetano grade i ne haju na naloge komunalne policije. Firma "D Stejšn" započela montiranje konstrukcije za nadstrešnicu

HERCEGNOVSKA komunalna policija obustavila je radove na glavnoj gradskoj autobuskoj stanici, a investitor podgorička firma "D Stejšn", koja je kupila ovaj objekat od kompanije "Vektra Boka" za 370.000 evra, započela je postavljanje metalne konstrukcije za nadstrešnicu.

Prema rečima načelnice ove službe Marije Andrić, izdato je rešenje da se konstrukcija ukloni jer je postavljena bez saglasnosti.

- Radovi na autobuskoj stanici počeli su 7. decembra i komunalna policija ih je odmah zaustavila jer izvođač nema dozvolu. Uprkos rešenju da se konstrukcija ukloni radovi su nastavljeni i u nedelju 16. decembra, pa je komunalna policija opet reagovala - objasnila je Andrićeva, ističući da je osim rešenja za vraćanje prostora u prvobitno stanje podneta i prekršajna prijava protiv izvođača.

Firma "D Stejšn" vlasnik je autobuske stanice u Herceg Novom od decembra prošle godine. Tada su započeli adaptaciju i uređenje i najavili brojna druga ulaganja u prateće sadržaje, kako bi prostor bio valorizovan, a nivo usluga poboljšan.


PROČITAJTE JOŠ - Herceg Novi: Radnicima oduzimaju vlasništvo?


Adaptirana je unutrašnjost objekta koja nije menjana punih 50 godina. Rekonstruisan je toalet, prilagođen osobama sa invaliditetom, postavljene su kamere, zaštitna ograda i rampa, kako bi se sprečio ulazak automobila na deo namenjen za autobuse, instaliran je razglas i video-nadzor. Uprkos brojnim poboljšanjima Novljani, a i pojedini prevoznici nisu zadovoljni rešenjima. Inače mala autobuska stanica ograđena je visokom metalnom ogradom, a time je narušen izgled grada i otežana organizacija saobraćaja posebno za one koji se bave prevozom učenika i studenata. Kako saznajemo ni za ogradu niti za rampu izvođač nije imao potrebne dozvole.


AMBICIOZNI PLANOVI ZA 2019.

U HERCEGNOVSKOJ lokalnoj upravi, izgradnja nove Autobuske stanice u Igalu planirana je za 2019. godinu. Na oko 21.000 kvadrata osim uobičajenih sadržaja predviđen je parking za autobuse gde bi bile omogućene i usluge čuvanja, pranja, podmazivanja. Obavljena su geomehanička istraživanja terena, a u završnoj je fazi izrada glavnog projekta. Finansiranje će biti obezbeđeno iz lokalne uprave i kroz kreditni aranžman za prvu fazu, a za drugu će biti dogovarano privatno-javno partnerstvo. Milion evra predviđeno je za autobusku stanicu nacrtom budžeta za 2019.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije