DANIJELI Đurišić, čiji je suprug Vanja zbog imovine u podgoričkom naselju Zabjelo u sporu sa glavnim gradom već 25 godina, u utorak je istekao rok da se javi u spuški zatvor na izdržavanje kazne od 12 dana. Kako je najavljeno ranije, ukoliko to ne učini samovoljno, biće prinudno sprovedena u ZIKS.

Sud za prekršaje u Podgorici, Danijeli je poziv na izdržavanje zatvorske kazne uručio nakon što je odbila da plati 300 evra, pošto se u junu prošle godine, nakon što je uhapšen njen suprug, sa decom zabarikadirala u autu u Jerevanskoj ulici, u kojoj se nalazi sporna imovina.

Pročitajte još - ZAGRADILI I ULICU: Porodica Đurišić sa Zabjela nastavlja borbu sa glavnim gradom

Đurišićeva smatra da kaznu nije zaslužila, te kazala da je ne priznaje, navodeći da prilikom donošenja presude, sudija nije želeo da uzme u obzir dokumentaciju koja dokazuje da je to privatna svojina Đurišića.

Porodica sa Zabjela već godinu i po boravi u kamp- -prikolici na spornom zemljištu za koje kažu da je "oteta đedovina". Đurišići tvrde i da se parcele 4914 i 4915, oko kojih se, uz drugu zemlju, preko četvrt veka spore sa glavnim gradom, u kontinuitetu vode na njih i da nikad nisu eksproprisane.