Igalo: Lepša šetnja novom stazom

V. V.

07. 11. 2018. u 09:54

Игало: Лепша шетња новом стазом

Hercegnovsko šetalište zasijaće u novom ruhu Foto V. Vujinović

Posle više prekida i odlaganja, šetalište u Igalu konačno će biti obnovljeno. Popločavanje od "Mimoze" do "Galeba" počeće naredne sedmice

POZNATO hercegnovsko šetalište koje se proteže uz obalu od Igala do Meljina dobija lepši izgled. Popločavanje behaton pločama od restorana "Mimoza" do "Galeba" počeće naredne sedmice, a sledi i obnova dela kroz Igalo sve do Sutorinske reke, najavio je Boro Lučić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada.

Lučić je istakao da će sa predstavnicima "Morskog dobra" razgovarati o mogućnostima da se naredne godine obezbedi novac za uređenje šetališta od Savine do Meljina. Nakon što je raskinut ugovor sa dosadašnjim izvođačem radova - firmom "Đokić grupa" iz Bara, projekat započet pre tri godine završiće drugi izvođač koji će biti izabran ovih dana.

- Ugovor sa dosadašnjim izvođačem je sporazumno raskinut i očekujemo da će se neka od lokalnih firmi javiti na tender i uspešno završiti ovaj posao - kazao je Lučić.

Rekonstrukcija šetališta na deonici dugoj 365 metara u jednom delu obuhvatala je i postavljanje kanalizacionih cevi. Šetalište je prošireno sa morske strane, a posao predviđa i postavljanje javne rasvete, klupa, kao i hortikulturno uređenje. Projekat je realizovan u saradnji sa Javnim preduzećem "Morsko dobro", a vrednost radova je 360.000 evra.

Ovih dana biće započeta sanacija ograde uz Šetalište "Pet Danica", čiji su delovi letos pali. Radove će finansirati Opština, a biće sanirani svi delovi ograde koji su oštećeni, kako bi se osigurala bezbednost prolaznika, do njene kompletne rekonstrukcije.Agencija za izgradnju i razvoj izradiće za početak projekat rekonstrukcije ograde na deonici od Vojničkih banja do tvrđave Forte Mare. Plan je da ovaj projekat bude realizovan u saradnji lokalne uprave i Javnog preduzeća za upravljanje morskih dobrom, a da se sredstva obezbede budžetom za 2019.

NEBEZBEDNA OGRADA

Ograda uz šetalište postavljena je pre desetak godina, ali je očigledno odabran neadekvatan materijal koji je zbog blizine mora brzo počeo da rđa. Letos je dvoje mladih ljudi povređeno kada je popustio deo ograde na koju su se naslonili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije