POSTSEZONA IM DONELA REKORD: Kraj miholjskog leta na budvanskoj rivijeri

S. G.

ponedeljak, 22. 10. 2018. u 10:45

ПОСТСЕЗОНА ИМ ДОНЕЛА РЕКОРД: Крај михољског лета на будванској ривијери

Foto B. Pantić

Na plažama Crnogorskog primorja u nedelju se mogao videti tek pokoji hrabriji gost (uglavnom Rusi), u nastojanju da iskoristi poslednje dane postsezone

NAGLO zahlađenje i oblaci nad obalom označili su kraj dugog i toplog miholjskog leta. Na plažama Crnogorskog primorja u nedelju se mogao videti tek pokoji hrabriji gost (uglavnom Rusi), u nastojanju da iskoristi poslednje dane postsezone.

Turista, međutim, još ima u hotelima budvanske rivijere, gde nisu zatvoreni ni svi sezonski hoteli. U turističkom naselju "Slovenska plaža", inače najvećem na južnom Jadranu, radi "Trg čempresa", ali će za koji dan kapije ovog naselja biti zatvorene. U hotelima koji rade tokom cele godine, a radi se mahom o skupljim objektima - gosti su uglavnom učesnici raznih savetovanja, kongresa i seminara koji se održavaju u ovo vreme.

PROČITAJTE JOŠ: U Budvi očekuju rekordnu sezonu, gosti iz okruženja najdraži

- Ovo je bila najbolja postsezona do sada - kaže Željka Radak Kukavičić, direktor Turističke organizacije Crne Gore. - Izuzetno lepo vreme, toplo more i niže cene pansiona učinili su da turista bude više nego lane u isto vreme. Naročito na budvanskoj rivijeri, ali i drugde na jugu Jadrana i u unutrašnjosti Crne Gore.

S obzirom na to da je predsezona bila takođe izvanredna, duža nego lane i odlična poseta tokom avgusta, u TO Budva, ali i drugim opštinama juga, već se raduju sledećoj sezoni od koje očekuju nove rekorde. Osim pozamašnog broja gostiju, i finansijski rezultati su više nego dobri - računa se da će ukupan turistički promet iznositi milijardu evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije