HUMANOST NA DELU: Nina dala bubreg Iliji

V. KADIĆ

18. 10. 2018. u 20:30

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: Нина дала бубрег Илији

Ilija Bulajić i Nina Maraš

U Nikšiću još jedan humani gest za divljenje, sugrađani nastavili da daruju "novi život" komšijama

TEK što je Tatjana Vukićević donirala bubreg 20 godina mlađem sugrađaninu Nikoli Mijuškoviću (32) i vratila ga u život, u četvrtak je u Nikšić stigla nova radosna vest iz Turske, jer je Konstantina Nina Maraš uspešno darivala bubreg Iliji Bulajiću, a transplantacija je uspešno obavljena u klinici “Ačibadem”!

Pročitajte još - Nikšićanka koja je donirala bubreg komšiji odlikovana Medaljom čovekoljublja

- Uspeli smo. Neka ti je srećan novi rođendan, Ilija - poručila je Nina, samo nekoliko trenutaka posle operacije. Reč je o ženi koja je predsednica nevladine organizacije “Izvor života” u Nikšiću i organizator mnogih humanitarnih akcija.

Ilija se ozaren zahvalio svima koji su bili uz njega.

- Draga Nina, draga porodico i prijatelji, konačno mogu da objavim da je transplantacija uspešno završena. Hvala vam svima što ste mi pružili veliku podršku i pomoć. Nina, tebi posebnu zahvalnost dugujem. Tvoj ljudski čin će ostati za pamćenje. Danas sam rođen ponovo - napisao je Ilija na svom fejsbuk-profilu.

Pročitajte još - POVELjA ZA HEROINU: Priznanje grada Nikšićanki koja je komšiji dala bubreg

Nina se ovog vikenda vraća u Nikšić, dok će Ilija ostati zbog terapije i izolacije. Troškovi premašuju 60.000 evra, ali su u pomoć priskočili Nikšićani i prijatelji iz drugih krajeva Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mrgud

18.10.2018. 23:22

Tesko je prihvatiti kako se u Crnoj Gori radjaju ovakve velicine od ljudi,ali prihvatite braco srbi! Ovo su cudo ljudi,i zive u Crnoj Gori!!!