Službenici Uprave policije MUP– NCB Interpol Podgorica su u sredu realizovali ekstradiciju iz Crne Gore u Nemačku državljanina Srbije S. J. (50) iz Tutina, koji se potraživao po poternici raspisanoj od strane NCB Interpol Visbaden radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično delo pokušaj ubistva.

Osumnjičeni Tutinac je ovo krivično delo počinio trećeg juna 1991. godine u Nemačkoj, kada je, kako se sumnja, sa još dva lica provalio u stan starijeg bračnog para.

Pročitajte još - PO POTERNICI INTERPOLA: Srpski državljanin uhapšen u Kotoru

Kako bi nesmetano izvršili premetačinu stana, osumnjičeni su starce onesposobili, udarajući ih drvenom palicom u predelu glave, posle čega su Nemci izgubili svest. Osumnjičeni su, sumnja se, otuđili nekoliko vrednih stvari i udaljili se u nepoznatom pravcu pritom ostavili oštećene u kući životno ugrožene.

S.J. je lišen slobode na teritoriji Crne Gore, nakon čega mu je sudija za istragu nadležnog suda odredio ekstradicioni pritvor u kojem se nalazio do izručenja odnosno do srede.