NORVEŽANI GOSTI JOŠ ČETIRI GODINE: U Institutu Igalo sezona do kraja oktobra

V. V.

ponedeljak, 27. 08. 2018. u 11:18

НОРВЕЖАНИ ГОСТИ ЈОШ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ: У Институту Игало сезона до краја октобра
Institut Igalo biće od 27. do 31. avgusta domaćin Međunarodne konferencije o fizici optičkih materijala i uređaja koju organizuje Institut za nuklearne nauke "Vinča" iz Beograda

INSTITUT Igalo biće od 27. do 31. avgusta domaćin Međunarodne konferencije o fizici optičkih materijala i uređaja koju organizuje Institut za nuklearne nauke "Vinča" iz Beograda (naučna jedinica Univerziteta u Beogradu), uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, kao i Turističke organizacije Herceg Novi. Učesnici konferencije, njih 120, su renomirani profesori i naučnici iz celog sveta.

I ovaj skup potvrđuje da sezona u Institutu "Dr Simo Milošević" traje, a tako će prema najavama biti sve do kraja oktobra, kaže Nikola Mračević, direktor marketinga Instituta. Od početka septembra počinju dolasci većih grupa Norvežana i Holanđana.

- Naši korisnici preferiraju jesen kada su niže temperature vazduha. Više smo nego zadovoljni sa dosadašnjim periodom s obzirom na to da je 6.000 noćenja više realizovano u odnosu na prošlu godinu. Trenutno je u Institutu 1.200 gostiju, 550 u prvoj fazi, a 650 u objektu druge faze. Tokom leta smo, pored gostiju koji koriste terapije i terapijske procedure, imali i dosta sportskih ekipa. Takođe je veliki broj agencija iz Grčke, Mađarske, Slovenije, koje su goste smeštale u Institut u okviru kružnih putovanja - rekao je Mračević.

PROČITAJTE JOŠ: Brnabić o “Vinči”: Jaka nauka u interesu napretka

On dodaje da će naredne četiri godine u Institut dolaziti po sedam grupa godišnje u kojima je po 140 pacijenata. Njihov boravak je planiran po 28 dana. Počinjaće sredinom aprila, a trajaće do 1. novembra, što znači sigurnih skoro 1.000 gostiju.

Objekat druge faze Instituta biće otvoren do 31. oktobra, a prva faza radiće do Nove godine.

DRŽAVNI PROGRAM

Norveški državni program koji se u Institutu "Dr Simo Milošević" realizuje pune 42 godine, a u sklopu njega je u Igalu boravilo više od 50.000 gostiju, biće nastavljen, a ugovor za dolazak norveških pacijenata potpisan je za period 2019-2022.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

E

27.08.2018. 17:07

NAS U SRBIJI NE ZANIMA ŠTA SE NE RADI ILI RADI U NESRETNIM DRŽAVICAMA ne privatizujte "večernje novosti" zbog vas nekoliko

eee

27.08.2018. 20:46

@E - eeeeeeeeeeeeeeee bre, bre grad u kome vratiše ćirilicu, slavu slave, skoro 70 podsto stanovništva se izjasnilo kao Srbi, skup o kome pišu organizuje institut Vinča i šta hoćete svoj narod da gubimo, sramota. Novosti samo napred većinu nas interesuje prijateljski bratski Herceg Novi