Farma dagnji posvađala Hrvatsku i Sloveniju

Tanjug

02. 07. 2018. u 20:55

Фарма дагњи посвађала Хрватску и Словенију

Depositphotos

U subotu je Slovenačka televizija javila da se hrvatska farma dagnji povećala deset puta u obimu od aprila prošle godine i prešla preko granice
Slovenački državni Inspektorat za životnu sredinu i prostorno planiranje istražuje slučaj hrvatske farme dagnji u Piranskom zalivu koja se za poslednjih nešto više od godinu dana proširila preko slovenačko-hrvatske granice utvrđene međunarodnom arbitražom.

STA prenosi da je Inspektorat danas saopštio da je njihov inspektor 22. juna obišao to područje i utvrdio da je broj bova (za obeležavanje mesta gde se nalaze dagnje) uvećan na 90 komada. Navodi se da inspektorat nije pružio dodatne informacije o tekućoj istrazi.

Pročitajte još: Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske zbog granice

U subotu je Slovenačka televizija javila da se farma dagnji povećala deset puta u obimu od aprila prošle godine kada je postavljeno prvih osam bova.

"Farma dagnji je bez sumnje u slovenačkim vodama", navedeno je u televizijskom izveštaju.

U njemu je navedeno i da brod hrvatske policije prati radnike svaki put kada dolaze tu i da se policijski brod namerno postavio između novinarske ekipe i broda sa radnicima pošto je TV ekipa pokušala da priča sa njima.

Pročitajte još: Erjavec: Hrvatska policija krši suverenitet Slovenije

Brod slovenačke policije bio je u blizini dok je reportaža snimana i odmah je prišao čim se brod hrvatske policije približio slovenačkim novinarima.

Novinarka koje je izveštavala sa dva policijska broda u pozadini odmah iza nje opisala je situaciju kao veoma napetu.

Slovenački policajci su joj kazali da su upozorili hrvatske policajce da se nalaze u slovenačkim vodama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije