BIJELO Polje već dve godine ima prvaka sveta u fitnesu i bodibildingu. Za to se izborila Ljubica Šćekić Šekularac (46), koja se sa Svetskog prvenstva u Brežicama, u Sloveniji, u organizaciji International Federation of Body Building & Fitness, u kategoriji iznad 45 godina, ponovo vratila sa zlatnom medaljom i zvanjem svetske šampionke.

- Konkurencija je bila izuzetno jaka. Domaćin je bio odličan, veoma lepo smo dočekani kao reprezentacija Crne Gore. I čast mi je što sam predstavljala Crnu Goru i Bijelo Polje - istakla je Ljubica.

PRE toga je ostvarila najveći uspeh u karijeri i istoriji ženskog fitnesa i bodibildinga u Crnoj Gori, ali i u regionu, osvojivši zlato na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu na Kipru u kategoriji fitnes masters preko 45 godina. Ujedno je i postala prva žena i uopšte takmičar iz Crne Gore koji je učestvovao na ovom prestižnom, međunarodno priznatom takmičenju.

- Fitnesom i teretanom počela sam da se bavim pre dvadesetak godina zbog zdravstvenih problema, preciznije zbog okoštavanja vratnog dela kičme, koje je usledilo nakon drugog porođaja - kaže šampionka, inače majka dva sina i ponosna baka unučića Petra, Ljubice i Lazara. - Doktor mi je preporučio da vežbam i tako sam počela da se bavim ovim prelepim sportom. Prethodno sam, zajedno sa suprugom, prošla edukaciju i otvorili smo teretanu. Danas smo oboje treneri u bodibildingu i fitnesu.

PROČITAJTE JOŠ: ŠAMPIONAT SRBIJE U BODI BILDINGU: Maksim Trzin apsolutni pobednik


Kada je, pre desetak godina, sanirala probleme sa kičmom i videla promene na svojoj figuri, odlučila je da počne sa takmičenjima. Ova “superbaka” se seća prvog nastupa u Baru, da bi najbolje rezultate postigla prošle i ove godine, nedavno u Brežicama u IBFF federaciji.

PROŠLA godina joj je bila izuzetno uspešna: osvojila je četiri zlata i dve bronze u kategoriji bodi fitnes u konkurenciji takmičarki sa 36 i više godina. Zlato i bronzu je osvajala u Bihaću, na takmičenju pod imenom “Noć šampiona”, zlato u Čačku na IFBB trofeju, kao i u Pančevu na Svetskom kupu.

Ljubica sa sinom Nemanjom, unučićima, snahom Ljubicom i suprugom Zlatkom


- Moj najveći uspeh je moja porodica, suprug, dva sina, unučići. Oba sina su uspešni treneri. Volim ovaj sport i preporučujem ga toplo svima. Zdrav način života i fizička sprema su naš izbor i veoma se pozitivno održavaju na celu porodicu. Mladima koji počinju bavljenje bodibildingom i fitnesom poručujem da ne prihvataju savete bilo koga, jer danas je puno takozvanih trenera. Posebno apelujem da ne pribegavaju uzimanju raznih supstanci koje ugrožavaju zdravlje i time dovedu u pitanje čak i život - kaže Ljubica Šćekić.

Ljubica sa sinom Nemanjom, na prijemu kod predsednika opštine Petra Smolovića


ZASTAVA KAO POKLON

POSLE još jednog trijumfa svoje sugrađanke na Otvorenom balkanskom prvenstvu u bodibildingu “Balkan open” u Mostaru, pre nekoliko dana, prijem za nju je upriličio predsednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

- Ovaj uspeh je za veliki podsticaj sportistima iz ove branše, posebno lepšeg pola. Opština će pružiti podršku Ljubici u granicama svojih mogućnosti i biće tu da bude njen promoter - kazao je Smolović, uručujući Ljubici poklon, zastavu Crne Gore.